Stii care sunt cele mai frumoase podgorii din lume?

Celebre in lumea intreaga pentru sortimentele de vin pe care le produc, podgoriile promit un sejur plasat sub semnul autenticitatii. Iata care sunt cele mai frumoase dintre ele.

douro-p990.1280x814

Valea Douro, Portugalia. Este o regiune din partea de nord –est a Portugaliei care se afla la 100 de km fata de Porto si a carui nume vine de la fluviul de aur care o traverseaza. Aici se produce vin de peste 2000 de ani pe 40 000 de hectare.

Stellenbosch, Africa de Sud. Este cea mai buna regiune din tara unde se produce vin. Are un climat mediteranean foarte propice. Podgoria se afla la poalele muntilor Stellenbosch si altitudinea sa ajunge pana la 600 de metri.

cinqueterre-p990.1280x814

Cinque Terre, Italia. Podgoria de aici este cocotata pe cele mai vertiginoase pante care par ca se arunca intr-o mare de un albastru turcoaz. In jurul ei, constructiile milenare multicolore ofera un peisaj care iti va taia respiratia. In plus, pe langa vita de vie se mai afla aici si smochini, lamai si maslini in cel mai incantator decor.

Blue Mountain, Canada. O podgorie fermecatoare din Valea Okanagan, unde se afla un climat care seamana cu cel de la Bourgogne. Privelistea de pe domeniu este una fermecatoare.

santorini-p990.1280x814

Santorini, Grecia. Pentru a rezista vanturilor violente de aici, vita de vie este plantata in mici cratere. Solul este de natura vulcanica si este compus din piatra ponce, din sist si din calcar.

Napa Valley, Statele Unite. Este una din cele mai prestigioase zone din Statele Unite. Are o mostenire viticola care dateaza din secolul XIX si are un climat mediteranean, de o geologie si de un relief propice unui vin de calitate.

coteor-p990.1280x814

Coasta de Aur, Franta. Un departament din Bourgogen celebru pentru 9500 de hectare si 32 de varietati de vinuri.

Valea Aconcagua, Chile. Este o vale ascunsa in Anzii de Nord in Santiago cu vulcanul Aconcagua pe post de fundal. Este unul din cele mai inalte varfuri din America si  regiune cu cele mai reusite variettai de vinuri din lume.

mosel-p990.1280x814

Moselle, Germania. Este sanctuarul vinului alb Riesling care ofera o succesiune de vite de vie plantate pe faleze care domina raul Moselle.

Barbaresco, Italia. Podgoria se afla pe cele mai denivelate coline si produce cele mai bune vinuri din Italia sau chiar din lume.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *