Stii care sunt cele mai frumoase piete de Craciun din Europa?

Glühwein sau Glögg? Lebkuchen sau nougat? Mos Craciun sau Sfantul Nicolae? In intreaga Europa, sezonul pieteleor de Craciun feerice se apropie. Mici sau mari, sunt cele care ofera o experienta de neuitat, specialitati si bauturi de sezon, o ambianta muzicala si chiar mult mai multe. Fiecare piata reflecta cultura regiunii sale. Alege-o pe cea care corespunde cel mai bine gusturilor tale si petrece un week-end minunat.

barcelina

Barcelona. Aici piata de Craciun se organizeaza inca din anul 1786 si se intinde pe 300 de standuri. Aici se vand tot felul de decoratiuni si cadouri hand made, cu vasc, cu Craciunite si cu brazi de Craciun. Aici mai exista si concursuri de tot felul, defilari, expozitii muzicale, scene cu ieslea de Craciun, etc.

Berlin. Germania te asteapta cu cele mai bune expozitii de Craciun din Europa. Cele mai celebre sunt cele de la Cologne si de la Nuremberg. Dar Berlin ar putea fi numit foarte usor capitala traditionala a pietelor de Craciun. In oras se organizeaza peste 50 de piete de Craciun. Piata Gedächtniskirche este cea mai populara dintre ele cu peste 2 milioane de vizitatori cu tot felul de obiecte de vanzare si specialitati locale.

Brussels_20151119102700

Bruxelles- Placerile iernii. Piata de Craciun este o traditie destul de recenta aici, dar atrage o multime de vizitatori. Vei descoperi capitala belgiana sub un unghi total diferit. Intre savori si miresme imbatatoare, muzica, lumina, calesti si distractie, mese delicioase si nectare gurmande, Placerile Iernii se intinde pe peste 2,5 km. Un brad superb de 21 de metri va domina in aceasta perioada celebra Grand Place cu un minunat spectacol de sunete si de lumini.

Bruges. La sfarsitul lunii noiembrie, Grand Place si piata Simon Stevin se transforma in cele mai frumoase piete de Craciun pentru a achizitiona de aici cele mai frumoase si mai originale cadouri. Te vei putea bucura aici de un patinoar magic.

Budapest_20151119102740

Budapesta. Incepand cu jumatatea lunii decembrie, la Vörösmarty te vei putea delecta cu dansuri folclorice, cu specialitati locale, cu muzica, cu arta locala, cultura , marionete si turta dulce. 150 de standuri autentice.

Copenhaga. Copenhaga se imbraca in minunate decoratiuni luminoase. Tivoli se transforma in aceasta perioada in cea mai vasta grota de Craciun. un traditional Mos Craciun se afla intr-un teatru de pantomima din secolul XIX, gradinile ofera un montagne russe si un patinoar, te poti delecta cu standurile artizanale…

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *