Stii care sunt cele mai frumoase orase unde poti participa la carnavale?

Sezonul celor mai frumoase carnavale se apropie cu pasi repezi. Vine vremea deci sa iti alegi cele mai frumoase costume, sa te distrezi cu prietenii sau sa te minunezi cu familia in fata celor mai frumoase parade si costume incredibile.

santa

Carnavalul de la Santa Cruz. Este cel mai popular si cel mai celebru carnaval dupa cel de la Rio de Janeiro. Se tine in fiecare an la Tenerife, cea mai mare Insula din Canare. Te asteapta un program bogat cu numeroase defilari si cortegii, alegerea reginei carnavalului si multe alte activitati.

Carnavalul de la Nice. Este cel mai mare carnaval din Franta care se tine pe Coasta de Azur, cu parade gigantice multicolore ziua si noaptea insotite de peste 1000 de muzicieni si de dansatori din lumea intreaga. Carele alegorice cu flori dau multimii mimoze, gerbera si crini.

cologne

Carnavalul din Cologne. Este cu siguranta cel mai impresionant din Germania. Este o imensa sarbatoare populara unde toti locuitorii de aici se costumeaza si de distreaza timp de cinci zile. Incepe joia, cand femeile sunt invitate sa taie cravatele barbatilor, sambata este defilarea spiritelor iar luni este cea mai importanta zi.

Carnavalul din Venetia. Este o traditie italiana care dateaza inca din Evul Mediu si care este pe langa cel de la Rio cel mai celebru. Aici nu sunt nici defilari, nici care alegorice ci persoane mascate care se plimba pe strazi si de-a lungul canalelor de la Piata St. Marc pana la Palatul Dogilor.

belgi

Carnavalul din Binche, Belgia. Este un eveniment folcloric foarte inedit, cu personaje tipice ale orasului care defileaza in straie traditionale si danseaza in sunete de fanfare. Mastile lor de ceara si palariile cu pene de strut sunt cu adevarat fascinante.

Carnavalul de la Menton. Aici carnavalul este cel care celebreaza lamaia. Mii de persoane vin aici inca din 1934 pentru a admira sculpturi gigantice realizate din lamai si portocale. Au loc defilari, se danseaza, se canta si grupurile folclorice se plimba printre carurile alegorice cu citrice. Un carnaval original, tipic, italienesc.

dusse

Carnavalul de la Düsseldorf. Este rivalul direct al celui de la Cologne. Un cortegiu care se intinde pe peste 7 kilometri cu oameni costumati in clowni si costume inedite.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *