Stii care sunt cele mai frumoase orase antice?

Ruinele oraselor antice se afla printre cele mai vizitate destinatii turistice din lume. Printre ele, unele situri precum cel al maiasilor din America au fost multa vreme ascunse in timp ce altele fac parte din atractiile turistice ale destinatiilor moderne.

prima orase

Forumul Roman, Roma. Forumul Roman al capitalei italiene este unul din cele mai importante situri istorice din lume. Este primul forum care a inspirat o multime de lume. Era piata publica unde se adunau oamenii care dateaza din secolul 6 inainte de Christos.

Delos, Grecia. Este unul din locurile sacre cele mai importante din Grecia Antica, unde s-au nascut Artemis si Apollon. Un sit arheologic fascinant unde  multe temple si sanctuare erau dedicate zeilor.

tiwa

Tiwanaku, Bolivia. Situat in apropiere de Lacul Titicaca, orasul Tiwanaku era pe vremuri capitala civilizatiei pre-incase din care au mai ramas inca resturi monumentale – temple, o piramida, monoliti si tot felul de reprezentari ale fetelor.

Apeductul din Segovia, Spania. Cel mai vizitat si mai fotografiat loc de aici dar cu siguranta si cel mai impresionant. Este lung de 1200 metri si este cel mai important vestigiu roman din Spania.

iman

Amman, Iordania. Capitala Iordaniei, Amman, este construita pe o serie de coline, fiind un oras plin de contraste care imbina vestigiile antice cu modernul. Aceasta cetate este si unul din cele mai vechi orase din lume care a fost mereu locuit.

Cartagina, Tunisia. Cu o situare ideala intre est si vest, Cartagina era un oras foarte important in epoca romana, un port de la Marea Mediterana.

cambodgia

Angkor Thom, Cambodgia. Numele sau inseamna « orasul cel mare ». Este celebru pentru templul sau Bayon dar mai are si alte situri antice interesante. Orasul se intinde pe un patrat aproape perfect inconjurat de un perete lung de 12 km si inalt de 8 mteri.

Caracol, Belize. Este un oras maias de cea mai mare importanta cu numeroase piramide, morminte regale si o impresionata colectie de arta maiasa. Orasul a fost ascuns in jungla pana la descoperirea sa in anul 1938.

machu

Machu Picchu, Peru. Este un vechi oras incas pe o creasta de munte din Peru. Este unul din cele mai mitice situri din lume cu un peisaj spectaculos de munte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *