Stii care sunt cele mai frumoase locuri naturale pentru cei care iubesc escaladarile?

Ce ar fi sa “ataci” intreaga lume si sa pleci in descoperirea celor mai frumoase locuri unde te poti catara in voie? Iata care sunt destinatiile de vis pentru cei care iubesc escaladarile, din Statele Unite si pana in Norvegia.

state

Statele Unite. In Statele Unite, Parcul National Yosemite este cel care adaposteste El Capitan, un imens bloc de granit de peste 100 de metri. Cel mai celebru intinerariu este Nose.

Colorado River Canyon. Acest loc este celebru pentru Turnurile Fisher, pereti verticali de gresie. Trebuie sa pleci in explorarea locurilor de aici, printre care cele mai faimoase sunt Stolen Chimney si Titan.

flat

Flatanger. Este un loc foarte popular de cand Adam Ondra l-a escaladat. Este o faleze impresionanta care ofera o priveliste minunat asupra fiordurilor de aici.

Vietnam. In Vietnam, celebrul Golf Halong se poate descoperi de pe inaltime stancilor sale care tasnesc parca din apa. Si ce poate fi mai frumos decat sa te arunci in apa dupa cateva ore de escaladari?

krabi

Krabi, Thailanda. Vrei sa te cateri pe cele mai frumoase stanci in fata celei mai albastre si cristaline ape? Acest lucru este posibil in Thailanda. Poti sa mergi chiar cu vaporul pentru a te catara pe varfurile stancoase din mijlocul marii.

Lacul Lucerne, Elevetia. Aici poti sa te bucuri de escalade intr-un cadru somptuos. Incepatorii pot sa incerce Rigidalstock. Peretele Fürenalp merita sa fie si el incercat.

dolomiti

Muntii Dolomiti. Daca vrei sa te delectezi cu cele mai frumoase peisaje trebuie sa ajungi in Dolomiti, la Sass Pordoi sau la Gross.

Faleza Siruana. Este un loc celebru pentru escalada alaturi de Rambla 9a+, un veritabil mit pentru toti amatorii de natura si catarari.

verdin

Cheile Verdon, Franta. Cheile Verdon sunt un loc exceptional pentru escaladari. Peretii de calcar de aici atrag o multime de turisti mai ales traseele mai putin frecventate.

Iordania. In Iordania, desertul Wadi Rum este presarat cu o multime de stanci din gresie care sun tun teren de joaca ideal pentru cei care iubesc caldurile si catararile. Trebuie insa sa fii foarte atent deoarece stancile sunt destul de nesigure.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *