Stii care sunt cele mai frumoase locuri din lume?

Celebrul ghid in materie de turism, Tripadvisor a anuntat recent clasamentul sau din anul 2016 cu privire la cele mai frumoase locuri din lume. Vrei sa le descoperi si tu in acest an pentru a te bucura de cele mai frumoase vacante? Citeste acest articol pentru cu o selectie a catorva dintre ele.

mexic

Chichen Itza, Mexic. Chichen Itza este un sit arheologic aflat pe Peinsula Yucatan din Mexic. In secolul X era un centru religios de mare importanta al civilizatiei mayase.

Big Ben, Londra. Din luna aprilie 2016 celebrul Big Ben a intrat in renovare. Dar asta nu inseamna ca celebrul orologiu din lumea intreaga, Big Ben nu ramane o adevarata bijuterie patrimoniala.

corcovado

Corcovado, Rio de Janeiro. Celebra statuie a lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro se afla la peste 700 de metri altitudine, pe o stanca din granit. Construita in 1931, aceasta statuie monumetala de 38 de metri inaltime inca mai atrage in jur de 600 000 de turisti in fiecare an. Ofera o panorama unica asupra orasului dar si asupra miticei plaje Copacabana.

Acropolele din Atena. Cel mai mitic monument care domina Atena inca din secolul V. In Antichitate era un vast sanctuar dedicate frumoasei zeite Atena. Cel mai emblematic loc al sau ramane Parthenonul cu cele mai inalte coloane, de peste 13 metri inaltime.

taj

Taj Mhal , Agra. Un mausoleu gigantic, un loc minunat construit pe fundalul ueni gradini orientale magnifice. Un monument imaculat care pare sa fie palsat pe un nor.

Bazilica Sfantul Petru din Roma. Cea mai frumoasa bazilica din Vatican este una din cele mai importante edificii religioase ale catolicismului. Este si un loc pentru pelerinaj extrem de important.

ang

Angkor Wat, Siem Reap. Un complex monumental construit in secolul XII pentru a-l onora pe Vishnu. Un templu care te va impresiona datorita junglei abundente care il inconjoara care pare sa faca parte integranta din el.

Moscheea Chekh Zayed din Abu Dhabi. A sasea moschee ca marime din lume a fost construita intre 1995 si 2007. O cladire gigantica cu 1048 de coloane, 4 minarete si 82 de domuri.

machu

Pe primul loc, Machu Picchu din Peru. Magnificul Machu Picchu este vechea cetate a Incasilor cocotata la 2438 de metri altitudine. Sta drept marturie pentru maretia cetatii antice Cuzco si a fost redescoperit la sfarsitul secolului XIX.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *