Stii care sunt cele mai frumoase librarii din lume?

Vrei sa descoperi in urmatoarea vacanta unele librarii care nu seamana deloc cu ceea ce ai vazut pana acum? Iata o invitatie la lectura… dar si la calatorie.

prima

Unele dintre ele sunt pline de istorie, alete sunt aflate in locuri insolite, altele au un decor care iti va taia respiratia….

ler

Libraria Ler Devagar, Lisabona, Portugalia. Este o librarie extrem de moderna care se afla intr-un vechi depozit industrial de textile. Este un loc incredibil care impartelocul cu agentii de publicitate, cu magazine si o galerie de arta. Un spatiu deschis unde au loc tot felul de evenimente.

Barter Boooks, Alnwick, Regatul Unit. Se afla in gara victoriana a unui satuc din Anglia. Este un loc propice istoriei. Aici poti face schimb de carti. Daca iti plac afisele de genul « Keep calm and carry on »…. Sa stii ca au fost descoperite aici.

alta

Libraria Acqua Alta, Venetia. O librarie ca aceasta numai la Venetia ar putea exista. In acest haos de peste 10000 de carti care se afla in toate cartile librariei, vei gasi adevarate comori, printre gondole si ape.

Cook and book, Bruxelles, Belgia. Cook and book este un amestec fermecator si ciudat in acelasi timp intre o librarie si un restaurant. Are marimea unui supermarket si este divizata in 8 spatii, fiecare cu un design diferit.

atlantisbooks_by_cara_tobe

Atlantis Books, Santorini, Grecia. Albita cu var si dominata de un albastru aur al cerului, Atlantis Books este cea mai frumoasa librarie din Grecia. Se afla intr-un loc celebru pentru apusurile sale de soare, unde te vei putea delecta cu o carte la racoare, pentru a te inspira pentru urmatoarele aventuri.

Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Argentina. Este cu siguranta unica librarie aflata in interiorul unui teatru. Are o arhitectura speciala iar cartile se afla sub cupole si balcoane originale acoperite cu catifea.

polar

Polare Maastricht, Tarile de Jos. Chiar daca acum este inchisa, a fost aleasa de mai multe ori drept una din cele mai frumoase librarii din lume. Unde altundeva te poti scufunda in universul cartilor intr-un decor splendid al unei catedrale vechi de peste 700 de ani? Un templu al literaturii, o adevarata minunatie.

Words on Water, Londra, Regatul Unit. O librarie plutitoare? Un vapor unde se vand carti? Toate acestea si mult mai multe se afla la Word on Water o librarie ciudata care se deplaseaza intre Camden Lock si Paddington.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *