Stii care sunt cele mai frumoase insule din Mediterana?

Daca nu stii ce destinatie sa alegi in aceasta vara, trebuie sa stii ca in Mediterana poti sa descoperi cele mai frumoase insule cu putinta. Haideti sa facem impreuna o calatorie, sarind dintr-o insula in alta, descoperind cele mai frumoase peisaje.

insule

Sardinia. Sardinia este o insula care a stiut cum sa isi pastreze frumusetea salbatica intacta, in ciuda afluentei de turisti. A doua insula din Marea Mediterana are numerosi munti si coline care ii dau un caracter unic. Vei iubi si tu cu siguranta satucurile sale cocotate, falezele inalte, padurile, maslinii centenari si turmele de oi.

Malta. Malta este fara indoiala cel mai mic stat din Uniunea Europeana. Dar frumusetea sa este una imensa. Cu peste 300 de zile de soare pe an, acest arhipelag cu opt insule este cel mai insorit. Vei gasi aici putine plaje, dar foarte multe golfuri, veritabile paradisuri pentru cei care iubesc scufundarile. Iar frumusetea peisajelor din partea de vest, este una magica.

Rhodos. Nu este o coincidenta faptul ca aici se afla Colosul din Rhodos, una din cele sapte minuni ale lumii. Numeroasele satucuri sau orasele balneare au un farmec etern si confera insulei intreg caracterul sau. Centrul insulei este foarte salbatic, acoperit cu paduri de pin si de chiparos. Daca vrei sa iti incanti insa simturile si privirea, trebuie sa ajungi prin Valea Petaludes, adica Valea Fluturilor in greaca, unde vei descoperi un spectacol magic, oferit de mii si mii de fluturi.

Santorini. Satucurile sale cu cele mai frumoase cupole albe cocotate sus pe faleze sunt cele mai frumoase imagini care intampina turistii, adevarate imagini de carte postala. Iar acestea sunt cele care confera insulei Santorini un farmec si o identitate singulara. Plajele sale in nuante de negru si de rosu sunt un cadru perfect pentru a admira cele mai frumoase apusuri de soare.

Minorca, o insula care a stiut cum sa isi pastreze autenticitatea, cu o atmosfera foarte intima, tipic mediteraneana. Vei fi fermecat cu siguranta de farmecul discret al peisajelor sale, al golfurilor si locurilor sale salbatice si al unei naturi magnifice peste tot.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *