Stii care sunt cele mai frumoase insule din Croatia?

Sa hoinaresti din insula in insula in timpul unui sejur este cea mai buna modalitate de a descoperi cele 400 de insule care se afla de-a lungul litoralului Croatiei. Majoritatea porturilor de aici se afla pe langa marele aeroporturi iar situarea geografica a acestora iti permit sa le descoperi mai usor fata de cele din Grecia. Sa vedem insa care sunt cele care merita sa fie descoperite.

krk

Krk. Este o insulita conviviala si familiala, ideala pentru a pleca in descoperirea insulelor Kvarner de Nord. Este si una din cele mai mari si mai dezvoltate insule, cu o magnifica plaja la doi kilometri fata de animala statiune Baska. Are si un centru medieval fortificat si cele mai frumoase satucuri pitoresti.

Rab. Este una din cele mai verzi insule de aici. Este ideala pentru o vacanta activa datorita pistelor sale de bicicleta, a potecilor pentru dumetii si cu apele sale minunate pentru scufundari.

hvar

Hvar. O versiune croata a celebrei statiuni Cannes, Hvar are cele mai frumoase coline presarate cu campuri de lavanda parfumata. Poti lenevi pe plajele de pe insulele Palenki la aproximativ 20 de minute fata de orasul Hvar.

Pag. O insula care mai este denmita « Ibiza croata ». Plajele linistite de aici se transforma seara in cluburi in aer liber pe plaja si atrag o multime de oameni.

vis

Vis. Insula Vis are o latura foarte misterioasa. Este o baza militara veche care a fost interzisa pana in anul 1989. Are cele mai frumoase ruine grecesti si romane, locuri pentru pescuit si podgorii magnifice.

Brac. Aici se afla cel mai pitoresc oras din Croatia, Bol si cea mai fotografiata plaja Zlatni Rat, legata de Bol cu ajutorul unei alei pavat in mijlocul unei paduri cu pomi maiestuosi.

sipan

Sipan. Cea mai in voga destinatie pentru bogatii din Dubrovnik, te asteapta cu cele mai frumoase orasele Sudurad si Sipanska Luka, legate intre ele de jun drum presarat cu plantatii de maslini si de citrice.

Mljet. O insula acoperita cu paduri stravechi si satucuri pitoresti cu propriul sau parc national unde se afla lacurile Malo si Veliko.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *