Stii care sunt cele mai frumoase grote naturale din lume?

Daca nu iti place deloc soarele si daca esti tentat cumva de speologie sau de scufundari, trebuie neaparat sa descoperi cele mai frumoase grote naturale din lume. Vei gasi de toate pentru toate gusturile cu siguranta.

mammoth-600x400

Mamooth Cave, USA. Se afla in Kentucky, in inima Parcului National Mammoth Cave. Este o grota imensa care adaposeste numeroase forme de viata in fundul tunelurilor reci si sumbre si pe cursurile sale de apa.

Grotele Mulu. Inainte de a se decoperi  grota din Vietnam, acestea erau cele mai mari din lume. Milioane de lilieci ies si intra aici dimineata si seara pentru marea placere a turistilor si a fanilor Batman.

sistema

Sistema Sac Actun. Aici nu vei descoperi catedrale imense de piatra ci tuneluri lungi inghitite de apa care nu au fost inca explorate toate si care sunt un adevarat paradis pentru cei care iubesc scufundarile.

Grota Nou Athos. In Goergia se afla una din cele mai populare atractii- o grota care are in interior o cale ferata care sa transporte turistii care se aventureaza aici.

fingal

Grota Fingal. Este o grota impresionanta care se afla pe Insula Staffa din Scotia si care este 100% naturala. Coloanele sale stancoase si hexagonale sunt un caz unic in lume.

Cuibul Randunelelor din Mexic. Este un put imens de 333 metri profunzime, unul din cele mai profunde din lume. Pe fundul sau de afla o ala gaura plina cu apa. Randuneleele zboara printre lilieci intr-o armonie perfecta.

vatna

Grotele glaciare Vatnajokull. Sunt grote aflate in inima unui ghetar din Islanda, despre care se spune ca sunt cele mai frumoase din lume.

Grota Cristalelor din Mexic. O grota care a fost descoperita doar de vreo 15 ani. Ajungand aici vei avea impresia ca te afli pe o alta planeta. Cristalele sunt imense iar inauntru este foarte cald ceea ce face ca experienta sa fie foarte complexa.

759e2f6f9bb6b4fccb1bc080ac988b30

Grota Hang Soon Doong, Vietnam. Este cea mai mare grota naturala din lume care a fost descoperita in anul 1991. Aici vei putea admira un imens lac subteran si un imens spatiu vegetal dar si o sala foarte mare de 5 km lungime, avand o inaltime de 220 metri.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *