Stii care sunt cele mai frumoase gradini din lume?

Primavara si mai ales vara reprezinta perioada ideala de a descoperi cele mai frumoase gradini din lume pentru a profita din plin de natura si de minunile sale. Gradini de inspiratie englezeasca, franceza sau japoneza, fiecare vor veni cu particularitatea sa, cu miresmele sale dar si cu cele mai frumoase culori.

butchart-p990._sources

Gradina Butchart, Canada. Este una din cele mai celebre gradini de pe continentul american. Situata la Brentwood Bay, aceasta ofera peisaje magnifice intregul an. Primavara primele flori apar, toamna gradina de inspiratie japoneza se imbraca in cele mai frumoase culori iar iarna zapada acopera delicat florile.

Gradina din Alhambra, Granada, Spania. O gradina de un mare rafinament, magnifica, aflata in fortareata de aici. De origine hispano-araba, aceasta gradina ofera eleganta si liniste cu rigolele sale, cu canalele, bazinele si cu fantanile sale.

Gradina Suhozu, China. O gradina clasica celebra pentru frumuseta sa, o capodopera atunci cand vorbim despre arta gradinilor chinezesti.

keukenof-p990._sources

Gradina Keukenhof, Lisse, Tarile de Jos. Parcul Keukenhof, din Olanda de Sud ofera peste 7 milioane de bulbi de flori printre care 800 de diferite tipuri de lalele.

Gradina Kyoto, Japonia. O gradina cu vile si cu palate imperiale care fac onoare stilului distins al gradinilor japoneze.

majorelle-p990._sources

Gradina Majorelle, Maroc. Are un incredibil spirit colorat, vegetatie dar si istorie. Aici vei gasi bambusi, cactusi, palmieri dar si bazine si fantani. Un loc care te va inspira si te va calma.

Gradinile din Palatul Peterhof, Rusia. Gradini intr-un stil francez si o imensa cascada, dar si o inspiratie care vine de la Versailles. Poti petrece ore vizitand acest loc minunat cu partile sale diferite, cascada si canalul maritim.

monet-p990._sources

Gradina Monet, Giverny, Franta. Celebrul pictor Monet a reconstruit de la zero aceasta gradina adaugand aici numeroase varietati de flori si ilustrul pod verde care ne duce cu gandul la o gradina japoneza. Un loc linistit cu cele mai frumoase culori.

Gradina din Villa D’Este, Tivoli. O capodopera a arhitecturii italiene in ceea ce priveste amenajarea sa. O gradina pe 4 hectare care ne duce cu gandul la Renastere.

Gradina Castelului Villandry, Franta. O gradina somptuoasa cu patru gradini distincte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *