Stii care sunt cele mai frumoase formatiuni stancoase din lume?

Timp de mii si mii de ani, milioane chiar, natura a muncit foarre mult pentru a crea cele mai frumoase si mai maiestuoase opere geologice. Ferestre sculptate in faleze, cu vedere la mare, muntii care seamana cu o gramada de pancakes dar si imense formatiuni care par un vrac de cacao.

 

Twelve Apostles, Australia. Adica cei 12 apostoli care sunt coloane de calcar gigantice care par ca tasnesc din ocean si care marginesc Great Ocean Road in partea de sud a Australiei. Acestea au fost sculptate paca de eroziunea marina care este insa responsabila si de distrugerea lor progresiva.

Azure Window, Malta. Este o formatiune stancoasa care seamana cu o fereastra care da inspre o mare de un azur fantastic. Este cea mai frumoasa atractie din Insula Gozo care s-a format acum milioane si milioane de ani.

 

Pancake Rocks, Noua Zeelanda. Aceasta atractie geologica din Insula de Sud a Noii Zeelande seamana cu o gramada de pancakes gigantice. Acum peste 30 de milioane de ani straturi stancoase s-au alternat aici pentru a conferi calcarului Dolomite Point forma sa atat de particulara.

Grand Canyon, USA. Un clasic absolut atunci cand vine vorba despre formatiunile geologice. Este una din minunile naturale ale lumii. Timp de mii si mii de ani raul Colorado este cel care a sculptat aceste chei magnifice.

 

Chocolate Hills, Filipine. Cum s-au format aceste dealuri este inca un mister. Inca nu se stie cum aceste formatiuni conice, aceste coline acoperite cu iarba au aparut pe Insula Bohol. Cele 1200 de coline isi datoreaza numele ierbii de aici care in sezonul uscat seamana cu maroul ciocolatei.

Lago General Carrera, Chile. Grotele din marmura din Chile, Patagonia sunt fara indoiala unul din cele mai vizitate locuri din regiune. Valurile acestui lac de gheata au sculptat cele mai stranii forme.

 

Valea Twyfelfontein, Namibia. Unele din cele 2500 de figuri gravate in cei 200 de pereti stancosi de aici dateaza inca din epoca de piatra. Cea mai frumoasa formatiune arata ca si gura unui leu si face parte dintr-un peisaj demn de o carte postala.

Golful Halong, Vietnam. In acest loc aproape 2000 de roci de calcar tasnesc din apa. Un farmec romantic al insulelor de decoperit cu vaporul.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *