Stii care sunt cele mai frumoase fluvii de pe planeta?

Pentru a naviga sau pur si simplu pentru a admira cele mai frumoase fluvii de pe planeta, hai cu noi in calatorie. Toate panzele sus si lasa-te ghidat pentru a alege cel mai frumoa sejur cu putinta pe cele mai frumoase fluvii.

amazon

Amazon. Fluviul cu cel mai mare debit de apa de pe planeta, este in perpetua concurenta cu Nilul pentru titlul de cel mai lung fluviu din lume. Din Anzi si pana la Oceanul Atlantic, traverseaza Peru, Columbia si Brazilia.

Brahmaputra. Tibet, India, Bangladesh… fluviul Brahmaputra are un izvor aflat la peste 5000 de metri altitudine, in lantul himalayan, Kilas. Un fluviu considerat sacru de catre hindusi cu o biodiversitate a vailor exceptionala.

colo

Colorado. Fluviul Colorado traverseaza vai sublime cu peisaje magice mai ales la nivelul Marelui Canion. Admira fluviul de pe baraje pentru a putea profita de o priveliste exceptionala. Hoover Dam este cea mai buna idee.

Hudson. Un fluviu care se afla doar in New York si care serveste drept frontiera cu New Jersey. Te poti plimba pe el cu vaporul sau canoe.

missi

Mississippi. Pleaca in descoperirea fulviului Mississipii din Minnesota pana in Golful Mexicului. O croaziera in zori pe acest fluviu este cea mai buna idee cu putinta.

Nil. Un fluviu care se intinde pe aproape 6700 de km si care este mereu in stransa concurenta cu Amazonul la titlul de cel mai lung fluviu din lume. Partea egipteana a fluviului este una magnifica cu numeroase temple care trebuie sa fie descoperite.

parana

Parana. Un fluviu din America de Sud, aflat intre Brazilia si Argentina care se intinde pe 4000 de km. Peisajele din jungla iti vor taia respiratia cu siguranta. O etapa must see este Rio Iguacu, cel mai celebru afluent al sau cu cele mai frumoase cascade.

Zambezi. De la izvorul sau din Zambia, pana la Oceanul Indian, fluviul Zambezi se intinde pe 2750 de km. Punctul lor forte sunt fara indoiala cascadele Victoria.

sena

Sena. Nu are cum sa nu se regaseasca pe lista celor mai frumoase fluvii cu cele 37 de poduri ale sale unele mai impresionante ca celelalte. Croazierele pe Sena noaptea sunt magice.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *