Stii care sunt cele mai frumoase fenomene naturale grandioase?

Lumea in care traim nu inceteaza nicio secunda sa ne surprinda cu cele mai frumoase fenomene naturale, fenomene grandioase, magice chiar. Iata cateva dintre ele.

bondi

Bondi Beach. Plaja cea mai iubita de surferi a oferit un spectacol grandios in 6 noiembrie 2015. A aparut un val imens, nu din mare, ci din cer parca. Oamenii de pe plaja care au avut un aparat foto au reusit sa imortalizeze acesti nori foarte interesanti.

Un desert plin de flori. Ploile abundente din martie 2015 legate de fenomenul El Nino au transformat cel mai arid desert din lume intr-un camp cu flori. Desertul Atacama din Chili a devenit un imens camp cu vegetatie roz.

ETNA-eruption_cone.-2jpg

O furtuna vulcanica. In 3 decembrie 2015, vulcanul Etna a erupt din nou, dar este vorba despre cea mai impresionanta eruptie din ultimii 20 de ani. La proiectiile sale cu lava inalte de un kilometru, coloanelor de fum si de gaz s-a adaugat o furtuna vucanica. Un fenomen provocat de frecarea particulelor incarcate cu electricitate.

O tornada care se intalneste cu un curcubeu. Doar cei mai temerari pot sa observe acest fenomen. Cand o tornada se intalneste cu un curcubeu, rezultatul este unul cu adevarat exploziv.

le-trou-forme-sur-la-plage-de-rainbow-beach-dans-le-queensland_71496_w460

Plaja inghitita. Plaja Inskip Point din Queensland Australia este una magnifica. Dar in septembrie 2015 plaja s-a surpat sub picioarele celor de aici. O parte din plaja a fost inghitita si odata cu ea o masina, o caravana si mai multe corturi. Un fenomen care se datoreaza rocilor calcaroase care s-au dizolvat din cauza apei.

Nori care seamana cu un OZN. Locuitorii din Cape Town au crezut in noiembrie 2015 ca sunt invadati de extraterestri. Este vorba insa de un simplu fenomen numit nori lenticulari care apare atunci cand vantul sufla foarte puternic la o altitudine foarte mare intr-o atmosfera umeda. Aerul se deplaseaza cu miscari ondulatorii iar cand urca si se raceste destul, apa se condenseaza si formeaza acest nori. Adica mase de nori cu ridicare interna foarte puternica.

curcubeu

Un curcubeu alb. La Kilimanjaro curcubeul nu este colorat, ci alb. Un fenomen rar nmumit arc de ceata.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *