Stii care sunt cele mai frumoase excursii pe care le poti face in Europa?

Chiar daca vara s-a incheiat, inca mai poti face cele mai frumoase excursii in cele mai fabuloase peisaje din Europa. Sa vedem ce destinatie vei alege pentru a te bucura de cele mai frumoase peisaje.

camino

El Camino Santiago de Compostella din Franta si Spania. Este vorba despre un pelerinaj spre mormantul Sfantului Iacob care a devenit cu timpul cea mai celebra drumetie. Aici sunt reunite mai multe itinerarii in Franta si Spania, intr-un drum de peste 1500 de km cu peisaje de o frumusete maiestuoasa. Momentul in care se ajunge in Pirinei este un moment cheie in acest periplu.

MtBlanc

Turul Masivului Mont Blanc, Franta Elvetia si Italia. Este unul din cele mai celebre itinerarii pentru drumetii din Europa. Este vorba despre un parcurs de 170 de km care inconjoara Masivul Mont Blanc si care traverseaza trei tari- Elvetia, Italia si Franta. Vei traversa peisaje minunate cu chei, cu munti, vai, paduri si lacuri mergand din satuc in satuc.

Hadrian

Peretele lui Hadrian in Anglia. Este un perete de piatra construit in anul 122 dupa Hristos in Anglia de catre imparatul cu acelasi nume. Este un perete inalt de 4,5 metri si lat de 2,5 metri care se intinde in toata tara. Este una din cele mai populare atractii din Anglia de Nord care este inscrisa in patrimoniul mondial inca din anul 1987. Traseul oficial pentru drumetii are 120 de km. Unele parti ale peretelui sunt inca intacte.  De-a lungul periplului vei putea vizita si fortul Segedunum care adaposteste si un muzeu.

Monchique

Via Algarviana, Portugalia. Este un traseu penyru excursii care iti va permite sa descoperi regiunea de sud a Portugaliei, de la est la vest. Va trebui sa parcurgi 240 de km care separa frontiera spaniola de Oceanul Atlantic. Peisajele sunt unele mai magnifice ca celelalte. Serra de Caldeirao sau de Monchique sunt cele mai frumoase si mai celebre locuri.

italie

Cinque Terre, Italia. Aici sunt regrupate cinci satucuri din Italia de pe coasta care ofera peisaje magnifice de-a lungul unui traseu pe langa Mediterana. Sunt doar vreo 12 km insa vei descoperi peisaje unice.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *