Stii care sunt cele mai frumoase excursii de facut in Europa in aceasta iarna?

Cele mai frumoase izvoare termale din Islanda, grotele de gheata din Norvegia, muntii din Austria si din Germania…. cele mai frumoase excursii din Europa sunt incredibil de frumoase si de variate. Europa nu este deloc monotona. Iata cinci propuneri de excursii care te vor face sa uiti de sejururile exotice.

ruta

Ruta de Pedra en Sec, Mallorca. Mallorca inseamna mai mult decat cele mai frumoase plaje. Aici trebuie sa descoperi un intinerariu interesant pentru excursii care merge de-a lungul unei coaste aflate in intregime cu pietre. Peisajul nici ca ar putea fi aici mai frumos- albastrul profund al marii, un verde-gri al muntilor din fundal, satucurile izolate unde timpul pare ca stat in loc… 140 de km unde te vei simti minunat.

Svellnsosbreen, Norvegia. Vrei sa stai fata in fata cu gheata? Iata o excursie unde vei parcurge masele de gheata ale ghetarului Svellnosbreenest, o experienta unica. Ghetari, fisuri, de ghetari, grote si turnuri de gheata… un labirint gigantic de gheata, cel mai insolit traseu pentru drumetii din Europa fara indoiala. Daca mai vrei si alte senzatii forte, poti escalada cel mai inalt munte din Norvegia, Galdhøpiggen.

ka

Karwendel, Austria si Germania. Varfurile inzapezite si abrupte ale masivului Karwendel sunt iubite de aplinisti. Este una din cele mai frumoase regiuni din Alpi, relativ intacta. Versantii sunt atat de abrupti aici, incat niciun teleferic nu a putut sa deregleze ordinea naturala. Mai poti profita si de cea mai frumoasa priveliste asupra muntilor inalti Sonnjoch.

Laugavegur, Islanda. Drumul izvoarelor termale de aici este un mare clasic atunci cand vine vorba despre excursiile din Islanda. Aici sunt cele mai frumoase cascade, rauri cristaline, impresionante peisaje vulcanice si izvoare termale coafate de vapori. O diversitate a peisajelor irlandeze care se descopera pe 80 de km.

suedia

Kungsleden, Suedia. Un intinerariu pentru drumetii din Laponia iubit de foarte multa lume. Aici te vei scufunda in infinita frumusete a peisajelor suedeze. Te vei plimba pe langa trupe de reni, vei petrece noaptea in cabane traditionale si te vei delecta cu o liniste absoluta. Kungsleden se divizeaza in doua parti- cea de nord mai cunoscuta si deci mai frecventata si partea de sud mai putin dificila.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *