Stii care sunt cele mai frumoase epave de descoperit?

Marea este plina de secrete si de lucruri stranii pe care omul nu are cum sa le descopere pe toate…ascunde insa si unele epave vizibile in apa la suprafata sa sau la carese poate ajunge prin scufundari. Spectacolul pe care il ofera acestea este impresionant dar mai ales incarcat cu cea mai misterioasa melancolie.

giannis-d-p990._sources

Cargo Giannis D, Mare Rosie. Este vorba despre o nava lunga de 100 de metri care transporta altadata lemnul. Se afla la o adancime de 28 de metri si i se poate vizita interiorul in compania pestilor si altor vietati marine.

USS Kittiwake, Insulele Caiman. Este o epava aflata in cele mai profunde ape unde poti explora cinci nivele. Usile si hublourile au fost inlaturate pentru a se putea circula usor prin ea.

president-coolidge-p990._sources

President Coolidge, Vanuatu. Este un vechi pachebot de lux de 200 de metri transfomat in nava militara unde vei putea admira arme, caschete si masti cu gaz.

Umbria, Sudan. Este o veche nava italiana lunga de 153 de metri care se afla la o adancime de 30 de metri. Ii vei putea admira elicea enorma si sa intri inauntru pentru a descoperi bombe si munitie. Rechinii, diavolii de mare si coralii superbi sunt paznicii acestei epave.

yongala-p990._sources

S.S. Yongala, Australia. Este un vapor pe aburi scufundat in anul 1911 din cauza unui ciclon. Aici vei putea admira o fascinanta diversitate de pesti dar si testoase sau alte animale, aflate la 28 de metri in profunzimile Marei Bariere de Corali.

S.S. Thistlegorm, Egipt. Este o relicva din al doilea razboi mondial, o nava care inca mai are incarcatura sa. Te vei putea scufunda deci printre camioane si motociclete.

san-francisco-maru-p990._sources

San Francisco Maru, Micronezia. Descoperita de Jacques Cousteau in anul 1969, epava inca mai are un numar considerabil de camioane, bombe si de mine. Are si o fauna foarte bogata in corali mai ales, care au invadat cele trei tancuri japoneze.

USS Liberty Ship, Indonezia. Este un cargo american lung de 120 de metri aflat la 30 de metri adancime. Vei putea admira aici numerosi corali colorati, recifi, baracude, rechini si multe alte specii marine minunate.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *