Stii care sunt cele mai frumoase deserturi din lume?

Atunci cand vine vorba despre deserturi il stii pe cel din Maroc – Sahara si atat? Sunt insa mult mai multe, unele mai frumoase ca celelalte. Iata cateva dintre ele pentru o vacanta care iti va taia respiratia.

 salar

Salar D’Uyuni, Bolivia. Aflat la 3658 metri altitudine si vechi de 10 000 de ani, desertul Salar este cel mai vast desert de sare din lume. Locul este cu adevarat fascinant. Albul stralucitor al solului se imbina perfect cu linia infinita a orizontului.

White Sands, Statele Unite. O regiune care arata ca si o vale inzapezita, dar care este de fapt un desert din gips alb. O bijuterie care face parte din National Park Service.

gobi-p990._sources

Desertul Gobi, intre China si Mongolia. Un desert care se intinde intre China si Mongolia care este canicular vara si glacial iarna. Este si cel mai rece desert din lume dupa Antractica.

Desertul Atamaca, Chile. Este unul din cel mai arid loc din lume si arata ca si o intindere imensa de stanci, un pamant crapat din cauza caldurii si a vulcanilor.

namib-p990._sources

Desertul Namib, Namibia. Este cel mai vechi desert din lume supus unor conditii aride sau semi-aride de peste 80 de milioane de ani. Aici poti admira si cele mai inalte dune de nisip care pot sa ajunga si pana la 300 de metri.

Desertul Sahara, Merzouga, Maroc. Sahara este unul din cele mai cunoscute deserturi din lume. Dar aici nu exista numai nisip ci si munti, platouri si suprafete cu stanci.

sinai-p990._sources

Desertul Sinai, Egipt. Este considerat un desert sfant datorita Muntelui Sinai din centrul sau. Este un desert stancos unde se afla si roci vulcanice si masive montane in nuante de roz.

Wadi Rum, Iordania. Este un desert spectaculos datorita vailor sale largi cu nisip marginite de imense canioane. Este una din cele mai importante regiuni turistice de aici.

mojave1-p990._sources (1)

Mojave, Statele Unite. Cunoscut pentru Valea Mortilor de aici, acest desert are un peisaj montan cu cele mai mari campii de stanci. Temperaturile ajung aici vara pana la 46 de grade.

Rub al Khali, Yemen. Ocupa cea mai mare intindere de nisip din lume- 650 000 de km patrati. Si asta fara intreruperi. Sub efectul vantului dunele de nisip pot sa junga si pana la 250 de metri. Acest loc are un peisaj in continua miscare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *