Stii care sunt cele mai frumoase cladiri abandonate care au fost restaurate?

Ce pacat sa vezi unele cladiri istorice abandonate, neglijate si apoi uitate…. Din fericire insa unele au fost renovate si au primit o viata noua. Descopera cum unele cladiri au fost transformate spectaculos cu talent si ingeniozitate.

Aceste cladiri din articol au fost abandonate timp de mai multi ani da  iti va veni sa crezi ce au devenit.

mel

Melkweg, Amsterdam, Tarile de Jos.  Melkweg sau « Calea Lactee » numita astfel dupa originile sale, este unul din cele mai importante centre culturale din Amsterdam. Totul a inceput cand un grup de tineri a descoperit aceasta fabtica de lapte din 1970. Azi este un centru multicultural foarte important care propune cinci discipline – dans, muzica, teatru, cinema si fotografie.

Szimpla Kert, Ungaria, Budapesta. Ascunsa in vechul carteir evreiesc de aici, Szimpla Kert este una din cele mai celebre taverne in ruina. Este amenajata int-o cladire foarte veche si decorata cu antichitati. Acest loc aparte a reusit sa reziste demolarilor din jur si sa redea viata acestei regiuni abandonate dupa razboi.

ateneo

El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Argentina. Este una din cele mai frumoase librarii din lume, la origine un teatru inaugurat in 1919. A fost si cinema si din fericire a fost salvat de la demolare. Inca isi mai pastreaza ambianta sa eleganta, plina de clasa si nostalgica, cu balcoane rotunjite, cu frescele din tavan si cu mulurile sale.

Muzeul Orsay, Paris, Franta. Amenajat in locul vechiului Palat Orsay, Muzeul Orsay se afla intr-o cladire care a avut multiple scopuri- cazarma pentru cavalerie, centru de triaj, gara…  salvata de la degradare, cladirea a fost transformata in muzeu in anul 1986.

lx

LX Factory, Lisabona, Portugalia. La inceput o importanta fabrica de textile, aceasta cladire este una din cele mai creative din capitala unde se organizeaza evenimente importante de la moda la arhitectura.

Berghain, Germania. Este cel mai exclusiv club din Berlin cu petreceri care incep vineri seara si se incheie cel mai adesea luni. Este o veche centrala electrica si doar o parte din cladirea principala este azi folosita. Sala sa principala din beton si otel poate primi pana la 1500 de persoane.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *