Stii care sunt cele mai frumoase castele din lume?

De la cele mai impresionante casteluri din Evul Mediu la palatele baroce care au fost construite in Secolul Luminilor, pana la cele din Franta sau cele din Romania, sa vedem care sunt cele mai frumoase castele din lume.

versailles

Versailles- cel mai mare castel din lume. Ar fi imposibil sa incepem o lista fara castelul Versailles. Fast, opulenta, arta clasica….. magnificul castel si gradinile sale minunate reflecta de minune grandoarea monarhului care le-a conceput, Louis al XIV-lea.

hohenzollern._sources

Castelul Hohenzollern. Aflat in varful unui munte de 855 metri, acest castel intr-un stil neo-gotic este unul din cele mai vizitate din Germania.

Castelul din Praga. Recunoscut ca fiind cel mai mare castel din lume, castelul din Praga te asteapta cu faimoasa sa roata din aur. Aici a locuit si a scris o parte din opera sa Kafka.

Castelul Matsumoto. Supranumit si « corbul » datorita culorii sale, acest castel din Japonia este considerat a fi o comoara nationala.

eltz._sources

Castelul Eltz. Un castel medieval din Germania care a rezistat trecerii timpului foarte bine. Construit in secolul al XII-lea, acesta apartine de 33 de generatii familei Eltz.

pele._sources

Castelul Peles. Un castel foarte frumos din Romania construit intre anii 1873-1914. Este si primul castel cu o centrala electrica.

Castelul Ashford. Este un castel medieval care  a fost detinut de familia Guiness. Acum este un castel de standarde inalte in Irlanda.

Castelul  de la Coca. Este o opera importanta a arhitecturii gotice mudejar spaniole si o fortareata situata in Coca, provincia  Segovia.

pena._sources

Palatul National Pena. Situat pe un varf al muntilor Serra de Sintra, acest palat din Portugalia este cunoscut pentru culorile sale vii care merg de la galben pana la rosu. Are un eclectism arhitectural care face din el primul palat romantic din lume.

Wollaton Hall. Un castel care a aparut in filmul “The Dark Knight Rises” care este acum un muzeu de istorie naturala.

himeji._sources

Castelul Himeji. Este unul din cele trei castele din lemn din Japonia care mai sunt in picioare si azi. A fost renovat si redeschis in martie 2015.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *