Stii care sunt cele mai frumoase aeroporturi in lume?

Atunci cand alergi sa prinzi un zbor, nu prea stai sa admiri aeroportul in care te afli. Nu-i asa? Si totusi, unele aeroporturi sunt adevarate bijuterii arhitecturale, locul de joca preferat al unor designeri cu viziune moderna. Sa vedem care sunt cele mai frumoase din lume.

barajas

Barajas, Madrid, Spania. Are patru terminale si un trafic de 39,7 milioane de pasageri in fiecare an. Este cel mai important aeroport din Spania cu nuante incredibile de galben.

Aeroportul International din Pekin, China. Construit pentru Jocurile Olimpice din 2008, terminalul sau 3 este cea mai mare cladire din lume.

maroc

Aeroportul din Marrakech, Menara, Maroc. Un aeroport care a fost complet reamenajat in anul 2008, care seamana cu un vechi palat marocan cu motivele sale geometrice islamice si naturale dar si cu reteaua sa de diamante gigantice din beton. Aici s-a imbinat de minune arhitectura marocana triditionala cu un design modern. In plus, a mai aparut si in filmul « Sex and the city ».

Aeroportul International Tokyo Haneda, Japonia. Un aeroport care face legatura dintre numeroase zboruri care imbina estetica si designul.

 munchen

Aeroportul International Franz Josef Strauss din München. Este un aeroport cu un stil minimalist si futurist care a fost numit cel mai bun aeroport din Europa in anul 2006. Aeroportul Interantional din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Opulenta din Dubai este vizibila si in acest aeroport ultra modern. Este o capodopera a arhitecturii si primul aeroport atunci cand vine vorba despre volumul de pasageri.

 Retouched by Peter Coe

Aeroportul din Montevideo, Uruguay. Conceput de catre arhitectul Rafael Viñoly in anul 2008 si inaugurat in anul 2009 acest aeroport imbina la perfectie simplitatea cu formele elegante ale aeroportului.

Aeroportul Singapore Changi, Singapore. Este simbolul designului si al unei stari de bine. Aici vei gasi de toate – cascade, aparate pentru masat picioarele, sali de cinema si piscine si multe alte atractii.

 denver

Aeroportul International din Denver, Statele Unite. Acest aeroport are o alura fermecatoare si seduce in fiecare an peste 50 de milioane de pasageri.

Aeroportul International din Hong Kong, China. Aflat pe o insula artificiala, acest aeroport epateaza prin modernismul sau, prin grandoarea, curatenia si eficienta sa.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *