Stii care sunt cele mai fermecatoare satucuri din Europa?

Batranul Continent Europa are inca foarte multe de oferit, pe langa cele mai frumoase plaje, monumente istorice, muzee, cetati medievale sau piete celebre. Satucurile sale sunt la fel de fermecatoare. Iata care sunt cele mai frumoase care merita sa fie descoperite.

hallstatt-p990._sources

Hallstatt, Austria. Este un satuc din regiunea Salzkammergut, cu o populatie sub 800 de locuitori. Are cele mai pitoresti casute si un decor mai mult decat incantator. Este inscris in Patrimoniul Mondial Unesco inca din anul 1997.

Göreme, Turcia. Valea Göreme se afla in Cappadocia. In centrul sau se afla satucul cu acelasi nume, intr-un peisaj unic modelat de eroziuni cu imprejurimi care adapostesc case ale trogloditilor si orase subterane.

alberobello-p990._sources

Alberobello, Italia. Este o comuna din provincia Bari care are trulli- adica un fel de casute din piatra uscata cu un acoperis in forma de con acoperit de calcar. Cartierele sale Monti si Aia Picola sunt clasate in Patrimoniul Mondial Unesco.

Colmar, Franta. O comuna din centrul Alsaciei, Colamar, are o multime de cartiere pitoresti si o multime de case cu o fatada din lemn, castan in special. O arhitectura tipic alsaciana cu o multime de culori variate. Casutele sunt unele mai colorate decat celelalte deoarece albul este aici interzis.

tasiilaq-p990._sources

Tasiilaq, Groenlanda. Este o comuna din municipalitatea Sermersooq aflata la marginea Oceanului Atlantic de Nord cu multiplele sale iceberguri. Tasiilaq ofera o panorma polara mai mult decat impresionanta.

Manarola, Italia. Este unul din satucurile care formeaza Cinque Terre. Este cel mai mic din cele cinci si este catarat pe o coasta calcaroasa care domina Marea Mediterana. Are o multime de stradute inguste, paralele si legate intre ele de scari. Casutele aici sunt magnifice si foarte frumos colorate.

giethoorn-p990._sources

Giethoorn, Tarile de Jos. Este un satuc lacustru supranumt si Venetia Nordului. Este un satuc pietonal in exclusivitate dar mai poate fi traversat si de vapoare.

Bibury, Anglia. Este un satuc englezesc tipic in care casutele construite in piatra de culoarea mierii au acoperisuri abrupte. Majoritatea au fost construite in secolul XVII.

popeye-p990._sources

Satul lui Popeye, Malta. Este un satuc iesit direct din imaginatia celor de la Disney, conceput pentru un film inspirat din aventurile lui Popeye. Sweetheaven este un satuc veritabil portuar foarte colorat si realist.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *