Stii care sunt cele mai extreme constructii din lume?

Peste tot in lume, apar mereu si mereu ca ciupercile dupa ploaie o multime de zgarie-nori sau turnuri gigantice care sfideaza gravitatia si care vor sa ajunga tot mai sus inspre cer. Sau exista constructii monumentale, imense, vizibile din spatiu, insule si lacuri artificiale imense care merita sa fie descoperite. Iata care sunt cele mai extreme constructii din lume.

burj

Burj Khalifa, Dubai. Din 2010, Burk Khalifa este cea mai inalta constructie din lume cu o inaltime de 828 de metri. Un momument impresionant a carui constructie a durat 6 ani. Cel mai rapid ascensor de aici ajunge pana la 40 de km/h.

Marele Zid Chinezesc. Este fara indoiala unul din cele mai monumentale constructii din lume. Are o lungime de peste 8000 de km si este vizibil din spatiu. Un alt record- este cel mai lung santier din lume a carui constructie a durat aproape 2000 de ani.

volta

Lacul Volta, cel mai mare lac artificial din lume. Aflat intre Burkina Faso, Coasta de Fildes si Ghana, Lacul Volta are o suprafata de 3500 km patrati. Este fructul constructiei barajului pe Akosombo in Gahana, dinn anul 1965.

Canalul de Suez, un canal faraonic. Canalul de Suez a fost sapat in mijlocul secolului XIX. Lung de 193 km, permitea navelor din Europa sa ajunga in Asia fara sa inconjoare Africa. Un sit foarte strategic construit de aproximativ 1, milioane de egipteni.

yas

Yas Island, cea mai mare insula artificiala din Abu Dhabi. Suprafata sa de 25 km patrati adaposteste un circuit de Formula si faimosul parc Ferrari.

Haiwan, cel mai lung pod maritim din lume. Cu o lungime de aproape 42 de km, podul Haiwan este cel mai lung pod maritim din lume. Inaugurat in 2010, este o constructie monumentala care a costat 1, 5 miliarde de dolari.

seikan

Tunelul Seikan. Cu cei 53 de km ai sai, acesta este cel mai lung tunel din lume. Are si 23 de km sub apa si leaga insulele japoneze Honshu si Hokaido.

Srirangam, cel mai mare templu hindus din lume. Aflat in statul Tamil Nadu, Srirangam este cel mai mare complex religios din lume, cu o suprafata de 631 000 de km patrati.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *