Stii care sunt cele mai cool parcuri naturale din lume?

Esti in cautarea unei vacante cat mai diferite? De ce nu ai incerca sa vizitezi cele mai cool si cele mai frumoase parcuri naturale nationale? Parcurile nationale sunt pamanturi protejate si administrate de catre guvern si care reprezinta gloria mamei natura. Unele parcuri sunt centrate pe zone arheologice, vulcani, varfuri inzapezite sau vulcani si ofera o multime de activitati in natura.

kruger

Parcul National Kruger. Este cea mai mare rezervatie animaliera din Africa, cu peste 20 000 de km patrati, cu o flora foarte exotica si cu animale, care sunt adevaratele vedete de aici. Elefanti, zebre, rinoceri, zebre, leoparzi, hipopotami si bizoni… spectacolul naturii este unul uimitor.

Parcul National Kakadu. Acopera o suprafata de peste 20 00 de kilometri patrati si se afla in teritoriul de nord australian. Piatra, bazinele si colinele de sud, campiile aluviale si mareea formeaza cel mai frumos relief aici. Jim Jim Falls sunt cele mai mari cascade de aici.

lake

Parcul National Lake District. Un peisaj imaculat de peste 2300 de kilometri patrati de lacuri si munti de explorat cu cele mai frumoase varfuri inzapezite. Aici poti admira numeroase veverite, dar si ponei pesti si pasari.

Parcul National Tikal. Este prima proprietate protejata din Guatemala. Tikal era alatadata capitala unuia din cele mai puternice regate Maya. Cele mai vechi ruine arheologice sunt vedetele spectacolului de aici. Unele vestigii dateaza inca din anul 400 inainte de Hristos.

machu

Machu Picchu. Incasii au construit celebra cetate Machu Picchu in mijlocul secolului 15 pentru imparatul din Peru. Ruinele de aici sunt o descoperire majora si sunt o atractie pentru o multime de turisti din lumea intreaga.

Insulele Galapagos. Insulele Galapagos formeaza un arhipelag de fiecare parte a Ecuatorului la aproximativ 950 de km in larg. Sunt celebre pentru testoasele lor de mare, dar si restul faunei de aici este extrem de variata. Crabii si iguanele sunt imense aici.

fiord

Parcul National Fiordland. Cascadele de aici sunt magnifice. Dar daca vrei sa explorezi intreaga maretie a mamei natura trebuie sa explorezi acest fiord care s-a format pornindu-se de la un ghetar.

Parcul National Canaima. Venezuela are si ea cele mai frumoase cascade. Aici poti descoperi si un imens platou stancos si o flora si fauna uimitoare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *