Stii care sunt cele mai ciudate plaje din lume?

Ai auzit pana acum de plajele cu nisip alb,de cele cu nisip fin care iti propun sa lenevesti instins la soare? De cele cu nisip negru, rosu, verde sau roz ce zici? Iata care sunt cele mai uimitoare plaje.

glass

GlassBeach, Fort Bragg, California. Este celebra deoarece este compusa in principal din “sticle de mare”,adica nenumarate cioburi de sticla erodate de mare.

Mahana Bay. In extremitatea de sud  a Insulei Hawaï, se afla Mahana  Beach singura plaja de nisip verde din lume. Este compusa din olivina provenita de la o eruptie vulcanica si afiseaza nuante intre nuante de kaki si verde deschis.

2233728-hoshizuna-no-hama-une-plage-etoilee

Hoshizuna no Hama, o plaja instelata. Aflata pe arhipelagul japonez Okianwa plaja Hoshizuna no Hama este compusa din schelete minuscule de stelute de mare. Acestea sunt aduse pe  plaja dupa ce taifunul a trecut. Plaja ramane instelata dupa trecerea taifunului.

Insula Printului Edward- insula rosie. In golful Saint- Laurent, in California, se afla o imensa plaja de nisip rosu. Acest lucru se datoreaza eroziunii falezelor din gresie rosie. Un loc magnific si rar.

2233784-bowling-ball-beach-en-californie

Bowling Ball Beach, California. Iata o plaja suprarealista din California, in apropiere de Mendocino. Este formata din peste o suta de stanci rotunde de unde ii vine si numele- bile de bowling. Toate au aceeasi forma si sunt perfect aliniate, fiind eroziunii.

Plaja Xi, Cefalonia. Aceasta plaja in nuante de ocru marginita de faleze albe este un loc fabulos foarte celebru mai ales pentru finetea nisipului sau.

2234001-rainbow-beach-en-australie

Rainbow Beach, Australia. In Australia se afla o plaja magnifica, un loc cu dunele din jur foarte colorate, cu nisip si apa care se schimba in functie de luminozitate.

Zlatni Rat de pe Insula Brac. O plaja cu forma originala care se afla in apropiere de insula Bol. Este un veritabil paradis exotic.

scala dei turchi agrigento

Plaja Scala dei Turchi, in apropiere de Agrigento. Aici se afla niste faleze de calcar de un alb imaculat care se arunca direct in mare. O plaja uiitoare care se afla in apropiere de Agrigento in Italia.

Plaja ascunsa din Insulele Marieta. Este fructul unei explozii care a adus la lumina zilei un magnific banc de nisip si o apa racoroasa si cristalina.

panjin

Panjin. Este o plaja magnifica din China care are o culoare incredibila datorita unei specii de trestie care creste foarte mult in acest loc.

PolihalState Park din Hawaï. O plaja care poate parea banala, dar nu e chiar asa. Este numita “Barking Sand Beach” adica plaja care latra deoarece nisipul scoate un zgomot care se apropie de latratul cainilor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *