Stii care sunt cele mai ciudate peisaje din lume?

  • poarta
  • usr
  • padure

Filmele science-fiction ne-au obisnuit cu cele mai ciudate peisaje si decoruri. Dar aceste peisaje futuriste nu exista doar in filme. Vizitand anumite colturi ale planetei vei avea cu siguranta impresia ca ai aterizat intr-o alta galaxie. O padure din piatra, o poarta catre iad,  pestera cu cristale… sa plecam in descoperirea celor mai frumoase decoruri naturale dar ciudate in acelasi timp.

poarta

Poarta Infernului. Daca ajungi cumva prin Turkmenistan, trebuie sa ajungi neaparat in desertul Karakoum. Vei putea admira aici ceea ce localnicii numesc poarta catre iad. Este un crater aprins cu un diametru de 60 de metri si cu o adancime de 20 de metri de unde vin mirosuri de sulf dezagreabile. Este  uriasa caverna subterana si peisajul pare rupt din povestile demonice.

Lacul multicolor. In partea de sud- vest a Canadei nu departe de frontiera cu Statele Unite se afla cel mai ciudat si mai uimitopr lac din lume- Kiluk. Culorile sale sunt in nuante de alb, de galben si de verde. Spatiile dintre aceste « gaurele » sunt din sare, titaniu si alte minerale.

usr

Un urs polar italian. Sardinia este o insula magnifica unde poti admira un minunat spectacol natural oferit de stancile care sunt sculptate in diverse forme. O stanca de aici este numita « ursul polar » de catre localnici. Natura a sculptat aceasta forma minunata.

Grota cristalelor. Se mai numeste si Capela Sixtina a Cristalelor. Cueva de los Cristales are cristale gigantice care ajung pana la 11 metri.

padure

O padure de piatra. China nu inseamna numai Cetatea Interzisa din Pekin, Marele Zid Chinezesc sau celebra sa armata din teracota. In provincia Yunnan iti vei da seama de maretia naturii. Pe vremuri aici de afla o mare care s-a retras si a lasat eroziunii si timpului drept misiune sa deseneze forme de calcar impresionante.

Ciupercile gigantice. Unul din cele mai frumoase locuri din Egipt este fara indoiala Desertul Alb. Impozantele stanci de aici au forma unor ciuperci gigantice. Apusurile de soare sunt magnifice. Un loc minunat foarte apreciat de turisti unde se traiesc cele mai exceptionale experiente.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *