Stii care sunt cele mai ciudate orase din lume?

Daca in vacanta iti doresti sa ajungi in locurile pe care cei din jurul tau nu le-au vizitat inca sau daca nu iti doresti sa vizitezi destinatii turistice banale, iata care sunt cele mai ciudate orase din lume de descoperit.

carti

Hay-on-Wye, oraselul cu carti. Aflat in Tara Galilor, Hay-on-Wye este oraselul cu carti. Este un orasel ciudat dar extrem de placut. Aici librariile si bibliotecile sunt la orice colt de strada si sunt pline de exemplare rare si vechi.

Insula Hashima, un oras fantoma. Hashima sau « insula nava de razboi » este un oras fantoma aflat in largul regiunii Nagasaki din Japonia. Altadata cel mai populat oras de pe planeta, acesta a fost abandonat in 1974 dupa ce activitatea miniera a incetat aici.

coober

Coober Pedy, un oras sub pamant. Coober Pedy este un oras din Australia de Nord cu o atmosfera unica. Aici oamenii sunt in cautare de opal si lasa gauri peste tot in desert.  Totul se petrece sub pamant- case, camping, hanuri, biblioteca sau biserici.

Mirny si mina sa de diamant in aer liber. Locuintele din Mirny sunt regrupate in jurul unei gauri gigantice. Un hau impresionant de 525 de metri adancime si cu un diametru de 1200 metri, una din cele mai importante mine de diamant din lume.

slab

Slab City. Este un oras « liber » din Statele Unite unde nu exista reguli, nici facturi de platit, nici electricitate, nici apa curenta… pe drum vei pute admira si Salvation Mountain un loc colorat cu versete din Biblie.

Arcosanti, arhitectura si ecologie. Arcosanti din Arizona este un laborator urban care are drept scop sa arate lumii cum pot fi ameliorate conditiile de viata protejandu-se mediul in acelasi timp.

gib

Gibsonton, orasul circului. Gibsonton, din Florida est un oras care in anii ’40 adapostea cei care lucrau la circ si personajele celebre din « freakshows ». Un oras insolit care se mai numeste si « Showtown sau Gibtown ».

Songdo, orasul inteligent. Songdo est un cartier al orasului Incheon din Coreea de Nord. Este descris drept un oras futurist si inteligent, durabil cu zgarie-nori. O utopie tehnologica de care nu prea este atrasa lumea insa.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *