Stii care sunt cele mai ciudate legi din lume?

In zilele noastre, orice lege noua este adesea subiectul unor dezbateri si dezacorduri mai mult sau mai putin mari inainte de a putea fi aplicate. Insa, in lumea intreaga, exista o serie de legi complet desuete, inca in vigoare.

guma

Singapore

Inagineaza-ti ca in Singapore pana in 2004, mancatul gumei de mestecat era ilegal. Dupa ce a fost eliminata in 1992 pentru a imbunatati estetica strazilor si a reduce costurile de curatenie, tara a decis sa interzica consumul de guma de mestecat. Aceasta era permisa doar in scopuri terapeutice – sub forma de guma de nicotina de exemplu si prescrisa doar de un medic. In Singapore mai este interzisa si urinarea in lift.

regat

Regatul Unit

Nu degeaba se vorbeste despre sangele rece englezesc. Drept dovada stau britanicii carora le este interzis sa moara in sanul Parlamentului Westminster. In caz contrar, ce se intampla? Aresteaza mortul? Cam absurd. Tot in Regatul Unit, asezarea unui timbru cu regina invers pe un plic este considerat act de tradare.

Attractive girl with mustache

Statele Unite

Statele Unite detin recordul pentru cele mai nebunesti legi. Pentru a cita doar cateva din ele, in Alabama este interzis sa joci domino Duminica, sa porti o mustata falsa la biserica si sa arunci sare pe o cale ferata. Cat despre locuitorii din Illinois, acestora le este interzis sa pescuiasca in pijama iar orice persoana urata sau bolnava nu are voie sa iasa din Chicago. In Alasaka este interzis sa ii dai alcool unui soarece sau sa trezesti un urs facandu-i o poza.

elvetia

Elvetia

In Elvetia, calmul si linistea sunt cuvinte de ordine. De aceea, dupa orele 22, nimeni nu mai face zgomot. Este interzisa tunderea peluzei dupa aceasta ora, spalatul masinii sau uscarea lenjeriei Duminica. Odihna de duminica este sacra.

danemarca

Danemarca

In Danemarca locuitorii sunt nevoiti sa isi aminteasca cateva reguli de baza si de bun simt. Este strict interzisa demararea unei masini daca o persoana se afla dedesubt, este ilegala facturarea unei mese daca clientul nu este satul. Bine de stiut pentru cei care urmeaza sa plece in Danemarca.

Care lege ti se pare mai ciudata?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *