Stii care sunt cele mai bune cereale fara gluten?

Intolerant, alergic sau hipersensibil la gluten? Iata care sunt cerealele pe care le poti consuma fara probleme.

Glutenul este o molecula mai mare, greu de digerat, un melanj din diferite proteine vegetale. Se poate regasi in unele cereale precum graul, ovazul sau orzul. Datorita glutenului aluatul de paine este atat de elastic incat se umfla odata ajuns in cuptor. Iata de ce o paine fara gluten nu poate rezista prea multa vreme proaspata.

Mentiunea « fara gluten » este azi prezenta pe o gama variata de produs. Si nu putine sunt persoanele care sufera de o intoleranta la gluten. Care sunt cerelele care pot fi consumate de aceste persoane?

Quinoa reprezinta un adevarat cadou al naturii pentru persoanele intolerante. In realitate, quinoa este o pseudo-cereala, samanta unei legume inrudite cu sfecla si spanacul. Quinoa are o multime de proprietati benefice – este o excelenta sursa de proteine, recomandata cu caldura de specialisti persoanelor vegetariene. In plus, quinoa nu ingrasa, are un indice glicemic deosebit de scazut si contine o multime de fibre, ideale pentru digestie.

Orezul brun este un alt ingredient ce poate fi consumat fara probleme de persoanele intolerante. Deoarece este excelent din toate punctele de vedere, orezul brun ar trebui consumat mai des.

Meiul este o cereala fara gluten, o sursa excelenta de fibre, ideale pentru digestie, dar si de minerale si nutrienti esentiali. Meiul se poate folosi pentru a inlocui porumbul. Din mei iese o mamaliga delicioasa.

Hrisca este o alta cereala fara gluten recomandata persoanelor intolerante. Este aliatul de nadejde al persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare. In plus, hrisca este ideala si pentru persoanele care sufera de diabet deoarece are capacitatea de a regla nivelul de zahar din sange.

Amaranthul are un continut bogat de calciu dar si de magneziu, proteine si vitamina E. Sanatate curata cu alte cuvinte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *