Stii care sunt cele mai atractive destinatii turistice din lume?

Daca nu stii unde sa ajungi in sejurul urmator, o idee buna ar fi sa alegi una din cele mai atractive destinatii din lume. Iata cateva dintre ele.

machu

Machu Picchu, Peru. Un vechi sit incas care dateaza inca din secolul al XV-lea si care este clasat in patrimoniul Unesco. Este un loc magic cu adevarat, de o frumusete care iti va taia respiratia. Te vei intoarce in timp pentru a decoperi o istorie fabuloasa.

Moscheea Sheikh Zayed, Emiratele Arabe Unite. Este una din cele mai mari moschei din Emirate si din lume. Este o adevarata perla a desertului.

taj

Taj Majal, India. «Palatul Coroanei » este o adevarata bijuterie a arhitecturii mongoleze. Este un imens mausoleu din marmura alba, un monument magnific, un adevarat simbol al iubirii, un cadou al imparatului Shahjahan pentru sotia sa.

Moscheea- Catedrala din Cordoba, Spania. Este un templu foarte vechi care a fost mai intai biserica apoi moschee, un loc emblematic pentru arhitectura islamica.

vatican

Bazilica Sfantul Petru din Vatican. Este un alt sit clasat in patrimoniul Unesco care ascunde o multime de comori. Este cea mai importanta biserica catolica din lume datorita dimensiunilor sale. Interiorul sau este cu adevarat spectaculos. Sunt atatea de descoperit aici incat nu vei sti unde sa te mai uiti.

Angkor Wat, Cambodgia. Este cel mai bine pastrat templu din complexul monumental de temple Angkor, din unul din cele mai mari orase medievale din lume. Este un edificiu enorm cu un nume care trezeste mereu fascinatie si mister si care ne duce cu gandul la exotism. Este simbolul Cambodgiei si cel mai turistic loc din tara.

bayon

Templul Bayon din Cambodgia. Templul Bayon este ultimul din templele “munte” care se afla in situl Angkor si unul din favoritele turistilor.

Parcul National Miitar din Gettysburg, Statele Unite. Un parc unde se reface traseul soldatilor din timpul Razboiului de Secesiune dar si evenimentele din timpul bataliei de la Gettysburg din 1963 care a durat 3 zile.

croatia

Ruinele de la Dubrovnik, Croatia. Aceste ruine sunt cele care protejeaza orasul de secole intregi si care fac parte din cele mai mari fortificatii care apartin Evului Mediu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *