Stii care sunt cele 8 noi situri protejate de Unesco?

Patrimoniul mondial al umanitatii devine din ce in ce mai mare. Iata care sunt noile 10 situri din patrimoniul Unesco, situri care trebuie neaparat descoperite.

pivnite

Pivnitele din Champagne. Pivnitele si casele din Champagne merita si ele sa faca parte din patrimoniul Unesco. Aici s-a dezvoltat de foarte multa vreme metoda prin care se realizeaza vinul spumant. In plus, climatul de aici confera un caracter unic vinurilor care se produs in regiune.

Podul Forth din Scotia. Acest port feroviar aflat peste estuarul fluviului Forth are o estetica industriala tipica. In plus are un stil novator si s-au folosit materiale de avengura la constructia sa in 1890.  Are o inginerie remarcabila pentru perioada victoriana. Este un simbol istoric al Scotiei.

turcia d

Situl Diyarbakir, Turcia. Orasul fortificat Diyarbakir si peisajul sau au fost un centru important pentru culturile islamice, elenistice, romane, bizantine si otomane. Aici se afla ruine, metereze lungi de 5800 de metri cu numeroase turnuri, inscriptii si porti din perioase diferite, dar si gradinile Hevsel care leaga orasul de fluviul Tigru.

Zonele turistice din Baekje, Correa De Nord. Aflat intr-o regiune montana, regiunea cuprinde 8 situri arheologice datand din anii 475-660 inainte de Christos care simbolizeaza ultima perioada din istora  regatului Baekje. Situl cuprinde o fortareata, morminte regale, cladiri administrative si ruine.

singapore

Gradina Botanica din Singapore. Aceasta gradina botanica aflata in inima orasului arata cum a evoluat o gradina tropicala britanica cu un caracter colonial in cea mai moderna gradina. Un peisaj cultural cu elemente de peisagistica, plantatii si edificii istorice.

Efes, Turcia. Aflat in vechiul estuar al raului Cayster, cetatea antica Efes este un exemplu perfect de cetate portuara cu un canal maritim si cu un bazin portuar. Aici se afla si una din cele sapte minuni ale lumii antice si prima biserica dedicata Fecioarei Maria.

meji

Siturile Revolutiei Industriale, Meji, Japonia. Acest bun al umanitatii este compus din 23 de elemente care se afla mai ales in partea de sud –vest a Japoniei. Un ansamblu care sta drept marturie pentru dezvoltarea industriala rapida a tarii. Ilustreaza si procesul prin care Japonia feudala a apelat la tehnologia din America si Europa.

Parcul National Istoric Misiunile din San Antonio, Statele Unite. Este vorba despre o serie de cinci avantposturi religioase aflate pe o parte si alta a raului San Antonio din Texas, dar si de o ferma aflata mai la sud.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *