Stii care sunt cei mai impresionanti zgarie-nori din lume?

Vrei sa te simti putin la inaltime in urmatoarea vacanta? Ce ar fi sa descoperi cativa din cei mai impresionanti zgarie-nori din lume?

empire

Empire State Building, USA. Este unul din cei mai celebri zgarie-nori din lume, aflat in Manhattan, USA. Inaugurat in anul 1931, aceasta masoara 443,2 metri cu antena cu tot. Are 102 etaje si este a doua cladire ca marime din New York.

Turnul financiar, Bitexco, Vietnam. Acest turn se afla la Hô-Chi-Minh si a fost inaugurat in anul 2010. Ajunge pana la 300 de metri, deci cladirea Bitexco, care se ocupa cu importuri si exporturi este cea mai inalta din tara.

shang

Turnul Shanghai, China. Este cel mai recent zgarie-nori din aceasta selectie care are 632 de metri si 128 de etaje. Aflat in cartierul financiar Pudong, este cel mai inalt turn din China si al doilea ca marime din lume, dupa cel din Dubai.

Burj Khalifa, Dubai. Din anul 2008 este cea mai inalta constructie realizata de om – 828 de mettri care se afla in centrul cartierului Downtown Burj Khalifa.

trum

Trump International Hotel and Tower, USA. In centrul orasului Chicago se afla un turn care poarta numele miliardarului american Donald Trump. Este a treia cladire ca inaltime din StateleUnite.

One World Trade Center, USA. Se mai numeste si Freedom Tower. Un turn de 104 etaje construit in locul vechiului World Trade Center care este un simbol puternic al libertatii.

doha

Doha Tower, Qatar. Se mai numeste si Doha 9 si este turnul conceput de catre arhitectul francz Jean Nouvel. Se afla la 15 minute fata de aeroportul international din Doha si are 46 de etaje.

1 Bligh Australia. Un turn care are particularitatea de a fi fost construit dupa ultimele norme ecologice in voga. Cel mai frumos turn verde din Australia.

shard

The Shard, Regatul Unit. Este un zgarie-nori cu birouri si cu apartamente de lux care se afla pe malul sudic al Tamisei.

Princess Tower. Un turn aflat in Dubai Marina, cel mai inalt zgarie-nori rezidential din lume si a doua cladire din Emirat cu o inaltime de 296 de metri.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *