Stii care sunt cei mai frumosi vulcani din lume?

Chiar daca vulcanii pot sa fie destul de periculosi, asta nu inseamna ca nu pot sa fie vizitati si descoperiti in splendoarea lor. Peisajele vulcanice sunt printre cele mai frumoase din lume.

 popcateptl-p990._sources

Popocatépetl, Mexic. Cu inaltimea sa de 5426 metri, acest vulcan este ca si un rege deasupra orasului Mexico. Un vuLcan activ inca din anul 2005 care nu este insa foarte periculos si il poti vizita de pe cateva poteci.

Muntele Bromo, Java, Indonezia. Acest vulcan are o inaltime de 2329 de metri si un crater cu un diametru de 800 de metri dar si o profunzime de 200 de metri. Un alt vulcan activ care este superb atunci cand soarele rasare

.irazu-p990._sources

Irazú, Costa Rica. Irazú, este un stratovulcan care adaposteste in craterul sau un lac de acid cu cele mai superbe nuante de smarald.

Muntele Fuji, Japonia. Un simbol al Japoniei de 3776 metri altitudine care este considerat a fi inca activ. Ultima sa eruptie a avut loc insa in anul 1707.

stromboli-p990._sources

Stromboli, Italia. Situat pe o insula din Marea Mediterana, Stromboli este un vulcan care intra in eruptie  de mai multe ori pe ora.

Pic de Teide, Insulele Canare, Spania. Este al treilea vulcan ca marime din lume. Un teleferic si o poteca aflata in varful sau permit vizitatorilor sa admire craterul.

Landmannalaguar, Noua Zeelanda. Un peisaj marcat de cratere rosiatice, de lacuri de un albastru profund, de campuri de cenusa… regiunea Landmannalaguar unde se afla vulcanul este una din cele mai spectaculoase.

kawah-ijenn

Kawa Ijen, Java, Indonezia. Un vulcan care are in crateruL sau un lac acid in nuante de turcoaz lung de un kilometru dar si o solfatara de sulf. Un contrast de galben si de vErde minunat.

Kilimanjaro, Tanzania. Este un munte compus din trei vulcani stinsi cu varfuri inzapezite. Cu o inaltime de peste 5100 metri, varful Uhuru este unul din cele mai inalte din Africa.

Erta Ale, Etiopia. Nu are o inaltime foarte mare dar este foarte vast cu un lac de lava.

Bezymianny, Rusia. Situat in Peninsula Kamtchatka, este un Vulcan activ cu mai multE domuri cu lava.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *