Stii care sunt cei mai frumosi arbori din lume?

Arborii sunt cei care transforma dioxiduld e carbon in aerul pe care il respiram. Sunt o sursa de viata, plamanii planetei, sursa de umbra….Peste tot in lume poti descoperi in vacanta ta arbori vechi, seculari, foarte mari, dar si foarte frumosi care te vor lasa cu gura cascata. Sa vedem insa care sunt acestia.

gliicna

Arborele Glicyna de 144 de ani din Japonia. Aproape 2000 de metri patrati de flori magnifice, zici ca ar fi vorba despre o liana si nu un arbore.

Arborii din Slope Point, Noua Zeelanda. In partea de sud a Noii Zeelande, acesti arbori cu trunchiuri pline de noduri, torturati si pliati in doua te vor face sa iti dai seaman cat de puternice sunt vanturile sub-antractice.

bonn

Ciresii in floare, Bonn, Germania. In aprilie, unele strazi de aici se transforma in adevarate tunele cu flori.

Jacarandas de Cullinan, Africa de Sud. Sunt cei care transforma drumurile intr-un covor de flori mov.

Dark Hedges, Irlanda de Nord. Plantati in secolul 18, aceasta padure de fac a servit drept decor pentru serialul “Game of Thrones”.

arori

Fagul din Ponthus. Daca nu ai auzit pana acum de padurea Broceliande, care se numeste azi Pimpont, ar fi cazul sa o descoperi in urmatorul sejur. In Bretania, acest taram este unul de legenda, un loc de pelerinaj pentru cei care iubesc legendele celtice.

Arborele sau Smochinul Banyan. Este cel mai mare arbore din India dar si un simbol national. Este un arbore vechi de 250 de ani are se afla la Calucutta si care mai continua inca sa creasca si sa atraga an de an vizitatori.

baobba

Baobabii Grandidieri. Magnificii babobabi grandidieri din Madagascar sunt arbori magnifici pe cale de disparitie insa, din pacate.

Dracaena Cinnabari sau Arborele « sangelui dragonului ». Este un arbore enedemic din Insula Socotra. Se numeste asa datorita sevei rosii pe care o produce o data pe an si care se foloseste drept remediu in unele locuri traditonale. Insula Socotra are peste sase sute de specii endemice. Din acest motiv i se mai spune si « cel mai extraterestru loc de pe pamant ».

sherman

Arborele General Sherman. Arborele din Parcul National Sequoia, California este cel mai impozant oganism viu cu un trunchi de 1484 metri cubi, fiind cel mai mare in ceea ce priveste volumul sau. Varsta sa este de aproximativ 2200 de ani.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *