Stii care sunt beneficiile super medicamentului din jungla, guarana?

Guarana este o planta tropicala folosita de mii de ani de catre indieni datorita beneficiilor sale diverse. Originara din Brazilia, guarana este populara si in ziua de azi in aceasta tara. Semintele negre continute de acest fruct sunt folosite dupa ce au fost uscate. Aceasta planta are cel mai ridicat continut de cafeina din toate plantele existente, chiar mai multa decat cafeaua.

Se poate gasi guarana sub forma de capsule, sub forma de pudra sau extract. Consumul acestei plante este benefic pentru toti cei care vor sa piarda in greutate sau care vor sa isi dezvolte musculatura. Atentie insa, daca nu este consumata cu moderatie guarana se poate dovedi periculoasa pentru sanatate.

les-proprietes-exceptionnelles-du-guarana2

Care sunt principalele beneficii ale fructului guarana, considerat medicamentul din jungla ?

Guarana poseda numeroase beneficii. Este o planta cunoscuta pentru proprietatile sale energizante. Datorita unui continut bogat de cafeina, guarana este excelent pentru combaterea senzatiei de oboseala, pentru reducerea stresului, pentru stimularea concentratiei si a vigilentei dar si pentru sporirea andurantei corpului si organismului nostru.

Aceasta planta poseda in egala masura proprietati antioxidante, antibacteriene si anti-cancerigene. Studiile au scos la iveala faptul ca extractul de guarana contribuie la reducerea prezentei indicatorilor de stres oxidativ si sa sporeasca enzimele antioxidante. In plus, extractul de guarana poate reduce proliferarea tumorilor canceroase. In zilele noastre, datorita capacitatilor sale de a arde grasimile, de a ne accelera metabolismul  si sa diminueze durerile musculare, guarana este folosit in egala masura pentru a stimula pierderea in greutate la persoanele care sufera de obezitate.

Datorita continutului bogat de cafeina, se recomanda consumul de gurana dimineata sau dupa-amiaza deoarece efectele sale tonifiante si energizante risca sa perturbe somnul. In ciuda beneficiilor exceptionale ale acestei plante se recomanda consumul acesteia cu moderatie, nu trebuie sa se depaseasca 2-4g pe zi. Nu se recomanda consumul de guarana persoanelor care sufera de probleme gastro-intestinale sau femeilor insarcinate si care alapteaza.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *