Stii care sunt beneficiile mersului pe jos?

Cunosti deja cu siguranta beneficiile conferite de activitatea fizica. Sportul iti permite sa ramai sanatos si sa iti tii greutatea corporala sub control. Insa, din cauza muncii si a obligatiilor cotidiene iti este destul de greu sa iti gasesti timp pentru practicarea sportului. In acest articol iti vom vorbi despre beneficiile mersului pe jos. Doar 20 de minute de mers pe jos iti poate aduce beneficii incredibile.

Mersul pe jos se poate practica oricand, dimineata, dupa-amiaza sau seara, este foarte usor de practicat iar beneficiile sunt evidente.

mers

Imbunatatiri cognitive

Mergand pe jos cel putin 20 de minute pe zi contribuim la imbunatatirea functiilor cognitive. Creierul nostru se oxigeneaza si se relaxeaza, obtine stimuli noi, primeste un mai bun aport sanguin si elibereaza endorfine, cunoscute drept hormonii fericirii.

Daca esti constant si vei merge pe jos zilnic, functiile de baza ale creierului tau precum concentrarea, memoria se vor imbunatati in mod considerabil.

Tratament impotriva depresiei

Persoanele care traverseaza perioade de demotivare sau de depresie prefera sa se puna in situatii care ii stimuleaza intr-o foarte mica masura: lumina putina, zgomote slabe, contact social zero…mersul pe jos poate sa le imbunatateasca considerabil starea si relatia cu lumea exterioara. Mersul pe jos si respiratia profunda activeaza inima la un ritm mai cadentat decat de obicei, un lucru extrem de relaxant pentru creierul nostru. Mersul pe jos este excelent pentru sanatatea psihica.

Inima ta este protejata

Un mers pe jos de cel putin 20 de minute pe zi este ideal pentru a avea grija de sanatatea ta cardiovasculara. Acesta iti intareste inima si capacitatea sa de a pompa sangele. Arterele vor deveni mai elastice si se vor putea dilata mai bine. Circulatia sanguina va fi mai eficienta si toate zonele corpului vor fi mai bine irigate. Datorita acestui obicei sanatos vei putea sa combati hipertensiunea arteriala, indiferent de varsta.

merss

Mersul pe jos te ajuta sa previi diabetul deoarece imbunatateste activitatea metabolismului nostru si nivelul de zahar din sange. Stiai ca 20 de minute pe mers pe jos iti permite sa iti intaresti sistemul osos?  Nu este nevoie sa depui mari eforturi sau sa te obosesti, simplul mers pe jos iti permite sa previi boli precum osteoporoza.

Ideal este sa mergi pe jos cel putin 2 kilometri pe jos. Daca adopti acest obicei excelent, vei avea grija de sanatatea ta si te vei simti mai bine in pielea ta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *