Stii care sunt beneficiile ceaiului roiboos?

Roiboos este un arbust originar din Africa Sud. Frunzele si tijele sale sunt folosite pentru a prepara faimoasa infuzie cu acelasi nume, care contine zero calorii. O infuzie cu numeroase beneficii pentru sanatate deoarece are o compozitie nutritionala foarte interesanta…

ceai

Ceaiul roiboos este numit cel mai adesea ceaiul rosu, dar cu toate acestea este o specie vegetala total diferita fata de ceai. Din acest motiv, in aceasta bautura sau infuzie, nu vei gasi nicio urma de teina.

Sa nu uitam ca teina si cafeina sunt exact una si aceeasi molecula. Deci daca nu suporti prea bine efectul sau excitant, ceaiul roiboos este exact bautura de care ai nevoie. Este cel cea care poate inlocui foarte avantajos ceaiul veritabil.

In plus, chiar daca ceaiul este o veritabila bautura cu o multime de beneficii pentru sanatate, consumul sau poate sa aiba si anumite inconveniente. Poate sa limiteze asimilarea fierului de catre organism in timpul digestiei, chiar daca in general se recomanda sa se bea ceai cu mult timp dupa ce ai luat masa pentru a evita aceasta problema.

Ceaiul roiboos este deci cea mai interesanta alternativa la ceaiul clasic deoarece are un nivel foarte slab in tanini.

Ceaiul roiboos este cel care iti poate intari si stimula intreg organismul. Ceaiul roiboos este foarte bogat in diverse saruri minerale si oligoelemente. Poate furniza organismului cupru, calciu, magneziu, potasiu, zinc, sodiu, dar si fier. Un lucru foarte bun deoarece sunt elemente esentiale pentru buna sa functionare.

De exemplu, calciul este necesar pentru oase mai solide, in timp ce fierul intra inĀ  compozitia hemoglobinei si a globulelor rosii. Adica te va ajuta sa transporti oxigen in intreg corpul.

Zincul este foarte important pentru frumusetea si pentru sanatatea pielii. Poate sa combata unele maladii cutanate precum acneea si este foarte important si pentru sinteza hormonilor sexuali.

Magnziul este cel care te va ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar si sa combati stresul.

Pe scurt, daca vei bea ceai roiboos, iti vei intari intreg organismul si iti vei face plinul de nutrienti foarte benefici.

Flavonoizii din acest ceai pot sa te ajute sa tratezi problemele digestive si pot sa combata faimosii radicali liberi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *