Stii care sunt beneficiile cafelei pentru anumite boli?

Cafeaua este una din cele mai delicioase bauturi din lume, o bautura care ne trezeste toate simturile si care ne da mai multa energie in fiecare dimineata.

cafea

Cafeaua eeste insa si obiectul multor mituri sau idei preconcepute, unele pozitive, unele negative. Studiile recente au demonstrat insa faptul ca aceasta bautura delicioasa, o veritabila iubire pentru multe persoane are doar beneficii atunci cand vine vorba despre anumite boli.

Care sunt acestea?

Cafeaua poate preveni maladia Parkinson. Parkinson este o boala cronica degenerativa prezenta in sistemul nervos, dar si in cel periferic sau central. Si chiar daca se inregistreaza cazuri la persoanele in varsta, in special, asta nu inseamna ca alte personae nu pot suferi si ele din cauza acestei maladii. Dar cafeaua poate contribui la prevenirea acestei boli, chiar daca aceasta boala depinde si de bagajul genetic al persoanelor predispuse la ea.

Cafeaua poate sa previna maladia Alzheimer. Maladia Alzheimer este o maladie similara cu Parkinson. Este tot o boala degenerativa care poate afecta sistemul nervos. Dar Alzheimer este de origine mintala si poate provoca o reducere a masei cerebrale.

Dar cafeaua se pare ca este o bautura magica pentru a lupta contra acestei maladii. Consumul sau in mod regulat poate preveni dementa si poate lupta contra simptomelor acestei maladii.

Cafeaua te poate ajuta sa previi cancerul. Organismul nostru contine o multime de celule cu potential cancerigen. Acestea se pot activa la numeroase persoane si pot provoca la anumite organe aparitia cancerului, in zona corpului unde celulele corpului reactioneaza.

Cafeina din cafea poate insa preveni aparitia anumitor tipuri de cancer, precum cele hepatice, de colon sau chiar cea de prostata.

Cafeaua poate trata durerile musculare. Durerile musculare pot sa apara din numeroase cauze. Si sunt legate de numerosi factori, precum exercitiile fizice intense, care se manifesta prin intermediul acidului lactic. Dar cafeaua te ajuta sa reduci cu pana 40% durerile.

Cafeaua te ajuta sa protejezi ficatul. Poate preveni aparitia cancerului hepatic, dar si a cirozei ajutandu-l sa functioneze in cele mai bune conditii.

Cafeaua poate curata cavitatea bucala. O ceasca de cafea este cea mai buna pentru a elimina bacteriile din gura si pentru a preveni bolile gingiilor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *