Stii care sunt beneficiile algelor asupra pielii noastre?

Plante acvatice milenare, algele marine poseda o multime de beneficii nebanuite. Utilizate de mai multe vreme in bucataria asiatica, algele poseda mai multe valori nutritionale care fac din ele plante extrem de benefice pentru organismul nostru. In China de exemplu, virtutile cosmetice ale acestor plante sunt recunoscute in egala masura deoarece algele marine sunt adesea prezente in cadrul ritualurilor de frumusete ale unui numar mare de doamne si domnisoare.

Datorita oligo-elementelor continute, vitaminelor si sarurilor minerale, algele marine fac miracole la nivelul pielii. Actualmente, exista peste 25 000 de specii de alge cunoscute, subiectul a numeroase cercetari in domeniul cosmeticii. Beneficiile algelor marine asupra pielii difera de la o specie la alta. Fiecare tip de alge poseda proprietatile sale specifice care le diferentiaza de celelalte si care tintesc o anumita parte a corpului.

Alge marine verzi, alge marine rosii, alge marine brune..iata principalele beneficii ale acestor plante acvatice milenare asupra pielii noastre.

bienfaits-algues-marines-sur-peau-1

Algele marine verzi. Aparute in urma cu 1.3 miliarde de ani, algele marine verzi cresc mereu in apropiere de suprafata deoarece au nevoie de lumina rosie pentru a supravietui. Algele marine verzi sunt hidratante si bogate in magneziu, extrem de folosite datorita proprietatilor antioxidante. Algele marine verzi au un continut bogat de Vitamina A, C, E si de magneziu si sunt ideale pentru orice tip de piele, chiar si pentru cea mai sensibila si pentru cea cu tendinta acneica. Algele marine verzi incetinesc procesul de imbatranire al pielii.

bienfaits-algues-marines-sur-peau-2

Algele marine rosii au aparut in urma cu aproximativ 1.5 miliarde de ani. Acest grup de alge care numara in jur de 6000 de specii cunoscute, sunt extrem de bogate in beta-caroten, proteine, antioxidanti si vitaminele A, B1, fier, calciu, magneziu si sodiu. Folosite sub forma de masca, algele marine sunt cunoscute pentru proprietatile hidratante si remineralizante. Sunt ideale pentru tonifierea pielii.

bienfaits-algues-marines-sur-peau-3

Algele marine brune au aparut in urma cu 1.1 miliarde de ani si numara in jur de 1500 de specii. Dispun de proprietati hidratante, calmante si emoliente. Sunt ideale sub forma de masca deoarece au efecte antioxidante si detoxifiante si imbunatatesc metabolismul cutanat.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *