Stii care sunt avantajele consumului de paste?

Aliatele siluetei noastre, formei si bugetului nostru, pastele (spaghetti, pene) au o multime de beneficii. Tu stii care sunt avantajele consumului de paste ?

Pastele nu au un continut ridicat de calorii. O farfurie cu 100g de paste contine in jur de 350 kcal, cele cu oua au un continut putin mai ridicat insa nu cu mult.

Consumul de paste ne ajuta sa reducem pofta de rontait dintre mese. Bogate in zaharuri lente, pastele confera rapid senzatia de satietate. Un alt atu al pastelor este indicele glicemic scazut ceea ce permite mentinerea unui nivel de zahar stabil in organism. Or, mai putine caderi de glicemie reprezinta garantia evitarii oboselii si schimbarii bruste de dispozitie. Cand suntem in forma, cand suntem mai putin stresati, nu mai suntem atat de tentati sa consumam dulciuri sau alimente bogate in grasime.

Se gatesc repede. De ce pregatirea pastelor reprezinta un avantaj pentru sanatate ? Deoarece seara, cand suntem obositi nu mai suntem nevoiti sa depunem atatea eforturi, nu suntem nevoiti sa consumam preparate industriale.

Pastele limiteaza stocarea grasimilor. Nutritionistii au verificat acest lucru: cu cat consumam mai multe zaharuri rapide care se acumuleaza in mod rapid sub forma de grasime sub piele, la fese si la solduri in special dar si la nivelul abdomenului cu atat riscam sa ne ingrasam mai repede. Putem gasi aceste zaharuri lente si in alte tipuri de feculenti, nu doar in paste. Insa doar acestea au un index glicemic mai scazut. Prin urmare, sunt mai recomandate dcat orezul sau cartofii, mai ales daca vrei sa iti pastrezi silueta, sa nu te ingrasi. Cu cat indicele glicemic al unui aliment este mai ridicat cu atat, cu atat mai tare forteaza organismul sa secrete mai multa insulina, un hormon care favorizeaza stocarea. Cu alte cuvinte, favorizeaza luarea in greutate.

Ai o multime de motive pentru a continua sa consumi paste in continuare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *