Stii care sunt alimentele care ajuta la detoxifierea organismului?

O alimentatie necorespunzatoare, fumatul, stresul, poluarea, un stil de viata sedentar…atatia factori care contribuie la acumularea toxinelor in corpul nostru. In momentul in care aceste toxine nu sunt evacuate pot impeidica buna functionare a organismului nostru si sa duca la aparitia anumitor patologii. De aceea, este important sa ne detoxifiem organismul din cand in cand.

9-aliments-qui-vous-aideront-a-desintoxiquer-votre-organisme2-500x350Curatarea ficatului. Pentru curatarea ficatului nimic nu este mai indicat decat sfecla, grapefruitul sau ghimbirul. Sfecla contine o substanta cunoscuta sub numele de betaina care permite eliminarea toxinelor intr-o maniera mai activa. Cat despre grapefruit, acesta activeaza functiile ficatului si confera organimsului nostru un un numar mare de nutrienti. In ceea ce priveste ghimbirul, acesta accelereaza metabolismul si ii permite ficatului sa functioneze in parametri optimi.

Curatarea colonului.  Colonul poate fi obstruat din cauza deseurilor exxistente in organism. O situatie ce poate cauza varsaturi, dureri de cap, tulburari de vedere, oboseala si constipatie. Din cauza ca aceste toxine nu sunt eliminate din organism pot duce la aparitia unor boli mai serioase precum cancer de colon, probleme cardiace si probleme ala ficatului sau ale rinichilor. Pentru a elimina in mod eficient aceste toxine consuma ananas. Datorita enzimei continute de ananas, bromelina, ananasul purifica colonul si faciliteaza digestia.

Curatarea intestinelor. Elementele pe care le consumam contin adesea toxine care sunt deosebit de periculoase pentru organism. Intestinul este unul din organele corpului care contin cele mai multe toxine. Chiar daca intestinele au drept rol eliminarea toxinelor gratie mucosei intestinale, detoxifierea organismului este importanta din cand in cand. Acest lucru ne permite sa ne mentinem starea de sanatate in parametri optimi. Pentru curatarea intestinelor trebuie sa consumi cat mai des varza alba si fibre. Acestea din urma permit eliminarea in mod eficient a toxinelor si metalelor grele din organism.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *