Stii care sunt acele locuri interzise publicului din lumea intreaga?

Stii care sunt acele locuri interzise, ce nu pot fi vizitate de catre public? Exista in lumea intreaga o multime de locuri rezervate exclusiv anumitor persoane, de care este imposibil sa te apropii. Va prezentam cateva din aceste locuri in cele ce urmeaza.

zona 51

Zona 51, SUA

Aceasta arie geografica este situata in America, in statul Nevada. Este o zona de cercetare in domeniul aeronauticii in care se realizeaza in mod regulat teste asupra unor aparate de zbor mai mult sau mai putin futuriste. Zona 51 este cunoscuta pentru faptul ca a gazduit Lockheed U-2, un avion pion folosit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pe teritoriul sovietic. Acest loc este supravegheat de patrule cu camioane, elicoptere si detectoare de miscare. Numeroase sunt persoanele care cred ca in aceasta zona se fac teste asupra extraterestrilor.

interzis

Pine Gap, Australia

Aceasta statiune situata in centrul Australiei nu dispune de pista de aterizare. Prin urmare, este accesibila doar cu masina. Este un loc interzis publicului deoarece aici sunt supravegheati satelitii pentru a putea urmari mesajele pe care le inregistreaza, sa repereze anumite semnale si sa le analizeze pe acestea din urma. Daca din exterior se pot observa unele domuri, baza, care gazduieste numai putin de 800 de persoane este in special subterana si are o multime de secrete ascunse.

pripyat-fete-foraine-abandonnee

Pripyat, orasul fantoma

Acest sat ucrainian cunoscut sub numele de Pripyat a fost pe vremuri populat de numerosi locuitori insa actualmente este abandonat de mai bine de 30 de ani in urma catastrofei nucleare de la Cernobil din 1986. Accidentul i-a determinat pe locuitori sa isi paraseasca locuintele pentru a nu fi afectati de radiatiile prezente pe teren. Conform specialistilor, o singura saptamana de expunere la aceste radiatii este de ajuns pentru a provoca moartea unei persoane de unde obligatia de a tine departe oamenii de aceasta zona.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *