Stii care este semnificatia acestor simboluri cunoscute?

Exista cateva simboluri cunoscute si folosite de multi dintre noi, simboluri pe care le vedem zi de zi fara sa le cunoastem semnificatia. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste simboluri celebre are o semnificatie aparte. Am ales sa va prezentam povestea care se ascunde in spatele a catorva din cele mai cunoscute simboluri si logouri.

6-symboles-bien-connus-dont-on-ne-connaissait-pas-la-vraie-signification4

Simbolul pacii a fost inventat de graficianul britanic Gerald Holtom in 1958 in timpul unui protest impotriva unei uzine de armanent nuclear. Dupa cum se poate observa in poza, simbolul pacii este compus din literele D si N scrise in alfabetul semaforic folosit in marina. Cele doua litere reprezinta initialele termenului Nuclear Disarmament ceea ce inseamna Dezastru Nuclear.

6-symboles-bien-connus-dont-on-ne-connaissait-pas-la-vraie-signification3

Bluetooth nu are absolut nicio legatura cu dintii asa cum multi ar fi tentati sa creada. Creand acest dispozitiv, gigantul suedez Ericsson si-a dorit sa aduca un omagiu regelui Harald I supranumit Harald Blatand (Harald Bluetooth in limba engleza). Acest rege a fost cunoscut drept cel care a unificat Danemarca, Suedia si Norvegia in secolul X, la fel cum dispozitivul este menit sa uneasca aparatele electronice intre ele. Pana si in alegerea logoului se poate observa omagiul pentru regele scandinav: H de la Hartland si B de la Blatand scris in versiunea Futhark in alfabet runic.

6-symboles-bien-connus-dont-on-ne-connaissait-pas-la-vraie-signification5

Butonul de comanda. Acest simbol extrem de cunscut de utilizatorii Apple corespunde butonului de comanda Mac. Insa, in ciuda faptului ca este un buton cunoscut de multa lume, putine sunt persoanele care ii cunosc adevarata semnificatie. In realitate, acest semn, care nu corespunde nici unei flori, nici unei insigne, ar proveni de la anumite panouri rutiere care indica siturile istorice care se gasesc in anumite tari nordice precum Finlanda si Norvegia.

6-symboles-bien-connus-dont-on-ne-connaissait-pas-la-vraie-signification-1-600x450

Ampersand este un simbol cunoscut de toate lumea, folosit inca din epoca romana. Simbolul & a rezultat din alinierea literelor e si t pentru a abrevia scrierea cuvantului et.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *