Stii care este cel mai mare labirint vegetal din lume?

Se pare ca legenda minotaurului din mitologia greceasca a nascut o multime de pasiuni si  o fascinatie pentru labirinturi.

longleat-hedge-maze-22-300x160

Esti pasionat de jocuri si iti place sa te joci si in vacanta? Trebuie sa descoperi in acest caz cel mai mare labirint vegetal din lume, Longleat Hedge Maze si sa incerci sa gasesti iesirea din el. Un labirint care se afla in gradina resedintei celui de-al saptele marchiz de Bath, la Longleat, pe coasta satului Horningsham si in apropiere de orasul Warminster in Anglia.

longleat-hedge-maze-42

Longleat este cel mai special domeniu. Longleat este un domeniu englezesc cu un conac si un perfect exemplu de arhitectura in stil elizabetan.

A fost conceput si amenajat in anul 1975 de catre arhitectul Greg Bright. Drumul labirintului are o lumgime de 2,72 km, se intinde pe 1, 5 hectare si se compune din 16000 ifs englezesti- tise. Are peste 8 km de gard viu si este nevoie de 6 gradinari care sa il intretina. Aici exista si un drum pentru safari in care vei putea descoperi si peste 500 de specii de animale exotice. In plus, nu este deloc un labirint obisnuit ci in trei dimensiuni.

Intretinerea sa dureaza o luna si sa nu se piarda reprezinta o veritabila provocare chiar si pentru angajati. Labirintul este atat de complex incat iti va lua peste o ora si jumatates sa te plimbi prin el. In caz de situatii de urgenta exista mai multe panouri directionale –« Lift if lost » care pot fi folosite de catre cei care nu gasesc iesirea.

longleat-hedge-maze-labyrinthe-longleat-7

Si ce ar fi un labirint fara latura sa misterioasa aproape infricosatoare? Daca vei alege sa te pierzi in cel mai mare labirint din lume vei gasi numeroase popasuri si o sera cu fluturi. Scopul este sa ajungi la un tur de observatie central. Cat de repede pot sa ajungi aici? Oe iei la stanga sau la dreapta? Vei intalni pe drum si 6 poduri dar scopul este sa ajungi la turnul central. Dar oare cat esti de aproape si cand vei ajunge acolo? Oricat ar dura, te vei distra foarte bine, cu siguranta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *