Stii aceste sfaturi despre ingrijirea plantelor de apartament?

72368455Niste flori de apartament pot sa aduca un plus de imagine, de confort si de sanatate in casa. Poti sa gasesti sute de modele de Flori in ghiveci de la Garden Market si iti poti transforma livingul intr-o adevarata jungla. Problema nu este achizitia insa, ci modul in care ingrijesti florile. Majoritatea oamenilor stiu ca florile trebuie sa fie udate, insa pe langa asta, exista o multime de alte reguli de ingrijire, care conteaza.

Iata, asadar, cateva sfaturi care te ajuta sa obtii niste flori frumoase si sanatoase!

  • Prea multa apa strica. Florile trebuie sa fie udate, insa nu trebuie sa fie inecate. Pe langa apa, radacinile au nevoie si de aer. Daca pamantul este imbibat cu apa, plantele vor muri. Cel mai bine este sa uzi regulat fiecare planta, nu sa ii pui apa pentru o luna intreaga.
  • Iarna, plantele hiberneaza. In perioada anotimpului rece, aproape toate plantele intra in hibernare. Astfel, au nevoie de mai putine resurse decat in perioada de crestere activa, ceea ce inseamna ca trebuie sa tii cont de acest aspect.
  • Umiditatea din casa, foarte importanta! De multe ori, plantele au de suferit daca umiditatea din incaperea in care traiesc nu are un nivel corect. Iarna, umiditatea din incaperi este foarte mica, ceea ce inseamna ca ai nevoie fie de un umidificator, fie de un pulverizator care sa stropeasca frunzele.
  • Schimbarea ghiveciului, un pas esential. O data la unul sau doi ani, plantele au nevoie de o schimbare. De multe ori par sensibile si bolnave, insa este doar un semn ca ghiveciul nu mai este unul potrivit. Invata sa schimbi ghiveciul cu unul mai mare si sa alegi cel mai bun pamant pentru noua casa a plantei.
  • Instrumentele potrivite pot contribui la sanatatea plantelor. Daca iubesti plantele de apartament si vrei sa te bucuri cat mai mult de ele, trebuie sa investesti in instrumente cat mai bine. De la stropitoare pana la pulverizator sau ghivece frumoase, toate sunt detalii care conteaza. Tine cont si de farfurioarele care opresc apa de a ajunge pe mobila, de buretii cu care cureti frunzele de praf si de foarfeca esentiala pentru curatare.
  • . La fel ca si oamenii, plantele au nevoi personalizate. Nu presupune ca toate plantele au aceleasi nevoi! Incearca sa citesti despre fiecare specie in parte si sa te asiguri ca ii oferi o ingrijire personalizata.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *