Stiati cum functioneaza un GPS?

GPSDispozitivele GPS sunt foarte utile pentru a nu pierde timpul si, mai ales, nervii in trafic. Fie ca mergi intr-un oras unde nu cunosti strazile sau pleci intr-un drum lung (serviciu sau vacanta), GPS-ul te va calauzi la sigur. Dar poate nu multi stiu cum functioneaza un astfel de gadget care este folosit atat de smartphoneurile care au senzor GPS cat si de aparatele dedicate pentru a va ghida in trafic.

GPS-ul este un receptor de semnal care primeste semnal de la satelitii aflati in spatiu, mai precis care orbiteaza in jurul Pamantului. De obicei se folosesc 3 asemenea sateliti pentru a determina cat mai exact locatia si miscarea in timp real al unui autoturism pe sosea.

Pe langa GPS, care este cel mai usor de folosit intrucat include un ecran cu harta si ghidaj vocal, de ajutor este si o statie radio prin care puteti comunica cu alti soferi aflati intr-o raza de 3-4 kilometri (depinde cat suporta statia). Avantajele statie constau in faptul ca discutati cu o persoana, nu doar ascultati un robot. Prin statie puteti fi avertizat de radare si alte evenimente rutiere recente.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *