Stiati ca Statuia Libertatii este cel mai voluminos cadou oferit vreodata? Iata cateva lucruri extrem de interesante despre cadouri

descărcare (92)

Schimbul de cadouri a devenit o practica adanc inradacinata in constiinta umana. Oferim cadouri cu absolut orice ocazie, iar dovada sunt numeroasele magazine destinate exclusiv cadourilor, cum este cel de aici . De-a lungul timpuli, obiceiul de a oferi a trecut prin mai multe schimbari si a reusit sa construiasca o multime de intamplari inedite si de lucruri memorabile.

Iata, asadar, cateva lucruri inedite despre cadouri, care au reusit sa dea o alta fata intregului obicei de a darui:

  • Statuia libertatii este cel mai voluminos cadou oferit vreodata. Monumentul i-a fost oferit Americii de catre Franta, in anul 1881.
  • Cea mai scumpa jucarie oferita vreodata este o figurina G.I. Joe, vanduta pentru uriasa suma de 200 000 de dolari.
  • Istoria cadourilor incepe inca din cle mai vechi timpuri, insa in forma pe care o cunoastem astazi dateaza de pe vremea romanilor, care schimbau cadouri la ficare inceput de an, pentru prosperitate.
  • Statisticile sunt si ele extrem de interesante. Se pare ca mai mult de 50% dintre cadourile oferite constau in haine, urmate de diverse jucarii pentru copii. Cosurile cadou sunt si ele din ce in ce mai populare in randul celor care doresc sa ofere cadouri.
  • Obiceiul de a oferi cadouri difera foarte mult de la cultura la cultura. In Japonia, spre exemplu, cadourile sunt extrem de importante, existand sarbatori speciale care au scopul de a genera schimburi de cadouri. Spre deosebire de cultura vestica, unde un cadou este oferit fara niciun fel de pretentie, in Japonia orice cadou creaza o obligatie.
  • Femeile sunt mult mai atente in momentul in care ofera cadouri .Acestea acorda mult mai mult timp alegerii cadoului si de regula, ofera mai multe cadouri celor din jur.
  • Cele mai populare cadouri printre oamenii cu foarte multi bani sunt avioanele private. Marea problema la un astfel de cadou este faptul ca este foarte greu de impachetat.

Fara doar si poate, piata cadourilor este una extrem de interesanta iar gestul este unul care poate sa fie analizat in detaliu. Ceea ce este cert insa, este ca un cadou poate sa aduca fericire si sa creeze legaturi puternice intre oameni, asadar, este o investitie cu adevarat inteligenta.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *