Stiati ca sablarea este cea mai buna solutie pentru curatarea masinii?

sablare-auto

Nu vorbim despre curatarea la spalatorie, ci despre curatarea caroseriei in vederea revopsirii. Sablarea este rapida, eficienta si destul de ieftina in raport cu alte solutii, ceea ce face sa existe destul de multe servicii de sablare caroserii. Chiar si la sablare, insa, exista mai multe variante abordate. Cea mai veche este sablarea cu nisip, care are dezavantajul de a genera praf si de a duce la uzura caroseriei. Sablarea fara praf, in schimb, este o solutie moderna prin care se pot obtine toate avantajele dorite de cel care isi revopseste masina.

Care sunt principalele avantaje ale sablarii fara praf?

Un prim avantaj este faptul ca este foarte rapida. Spre deosebire de sablarea cu nisip sau de sablarea cu acid, are loc mult mai repede. Sablarea fara praf este realizata prin intermediul apei, care reduce frictiunea si nu lasa incalzirea sa apara

De asemenea, un alt avantaj este faptul ca nu exista riscul de colmatare, asa cum exista in cazul altor variante de sablare.

Inhibatorul de rugina poate sa fie si el trecut pe lista de avantaje. De multe ori, sablarea clasica faciliteaza aparitia rapida a ruginii prin prezeenta clorurilor si a altor elemente chimice daunatoare pentru metal. Inhibatorul de rugina prezent in sablarea umeda, fara praf, permite un timp de lucru foarte mare fara existenta riscului de aparitie a ruginii.

Sablarea umeda, fara praf, este mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator, nepoluand.

Cum se desfasoara intregul proces de sablare?

Sablarea umeda, fara praf, se desfasoara simplu, in doar cateva ore. Curatarea masinii este una totala si permite revopsirea intr-o perioada de pana la 72 de ore fara a exista riscul de aparitie a ruginii. Este indicat, totusi, ca vopsirea sa se faca ceva mai repede pentru a fi cat se poate de corecta.

De-a lungul timpului, sablarea umeda a fost apreciata de multe persoane din industria auto. De ceva vreme, aceasta solutie exista si in ROmania, prin Sablare Mmobila SRL, o companie romaneasca ce ofera servicii mobile de sablare a diverselor materiale.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *