Stiati ca o tabara scolara poate sa dezvolte un copil mult mai mult decat un intreg an scolar?

tabara scolara

Cu totii ne amintim cu drag de taberele scolare, care au dat nastere celor mai interesante aventuri si au conturat cele mai frumoase amintiri. In tabara a aparut prima iubire, in tabara s-au legat cele mai puternice prietenii si in tabara s-au acumulat  cele mai interesante cunostinte. Foarte multi parinti neglijeaza oportunitatile oferite de tabere scolare, preferand sa isi duca copiii in vacante cu familia. Orice vacanta este bine venita, insa o tabara are multiple avantaje si poate sa contribuie extrem e puternic la dezvoltarea fizica, psihica si intelectuala a celui mic.

Exista o multime de tabere ieftine in tara care ofera experiente de neuitat si care au capacitatea de a contura zeci de avantaje.

Care sunt motivele pentru care orice copil trebuie sa mearga in tabere scolare?

Cu ajutorul celor de la scoriloturism.ro, am conturat o lista cu cele mai importante avantaje pe care le ofera o tabara:

Acumularea de cunostinte. In functie de destinatia taberei, copilul poate sa isi consolideze cunostintele de geografie, istorie si alte discipline. Taberele pot sa insemne o multime de activitati practice si adevarate aventuri. Spre exemplu, exista tabere de dans, de muzica sau de pictura, care au loc in cele mai frumoasel locuri din Romania.

Socializarea. Este unul dintre cele mai importante avantaje pe care un copil le obtine in momentul in care merge intr-o tabara. Socializarea cu cei din jurul sau poate sa ii ofere o dezvoltare personala excelenta si sa il pregateasca pentru viata de adult.

Administrarea banilor. Orice copil are un anumit buget atunci cand merge in tabara, iar aceasta este ocazia perfecta pentru a invata cum sa isi administreze bugetul, in asa fel incat sa ii ajunga pentru intreaga perioada.

Responsabilitatea. Majoritatea copiilor care ajung frecvent in tabere scolare invata sa fie mai responsabili si sa ia deciziile corecte atunci cand este nevoie.

Ce tipuri de tabere si excursii exista in Romania?

Fiecare scoala organizeaza propriile tabere si excursii, insa exista si companii dedicate exclusiv acestor activitati. Parintii pot sa aleaga pentru prichindeii lor excursii de o zi, doua sau 3 si tabere de peste 7 zile, in care experientele sa fie intense si bogate. Destinatiile pot fi atat in tara, cat si in strainatate. In Romania, copiii pot descoperi munti, pesteri, mare si o multime de obiective turistice interesante, avand la dispozitie si foarte multe activitati de neuitat. Se pot alege tabere de dans, tabere sportive sau tabere destinate cunoasterii.

Cum se alege tabara perfecta?

In principiu, cel mic trebuie sa ia decizia in legatura cu tabara in care vrea sa mearga. Elementele care conteaza la alegerea unei tabere sunt:

  • pasiunile celui mic. Acestea trebuie sa coincida cu destinatiile si activitatile propuse.
  • Bugetul. Exista tabere pentru toate buzunarele, care incep cu costuri de la 2-300 de lei si ajung la peste 1000 de lei.
  • Perioada de desfasurare a taberei. O tabara poate sa coincida cu vacanta parintilor, spre exemplu.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *