Stiati ca nici un sofer nu mai scapa de amenzile din strainatate?

B1362944912Guvernul a adoptat miercuri, 19 august o ordonanta conform careia DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule) va permite accesul altor state membre UE sau Spatiul Economic European automat la datele autovehiculelor inregistrate in tara si proprietarilor acestora. Aceasta decizie a fost luata in scopul de a scurta timpul de raspuns pentru rezolvarea amenzilor primite de soferii romani in strainatate.

Vestea proasta pentru soferi care pana acum puteau amana sau chiar evita plata amenzilor luate in strainatate a fost anuntata de guvern printr-un comunicat de presa. Accesul la date va fi posibil inclusiv pentru statele terte care incheie un acord cu UE in acest sens. Sistemul transfrontalier de schimb de informatii a fost instituit prin aplicarea Directivei (UE) 2015/413.

DRPCIV va avea de asemenea acces la toate bazele de date ale statelor membre UE si statelor care participa la conventie, astfel incat si cetatenii straini care sunt amendati contraventional in Romania vor trebui sa raspunda in cel mai scurt timp.

Conform comunicatului Guvernului, se asteapta ca pe termen mediu si lung aceasta decizie sa aiba un impact social puternic, reducand numarul de accidente rutiere si chiar numarul de decese in urma accidentelor rutiere grave petrecute peste hotare sau cauzate de soferii straini aflati in Romania.

Nu ai inca permis de conducere? RomaniaLibera.ro te pune in tema cu programul Permis pentru Viitor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *